Hovudside

Størrelse av Dwarf Blomstrende Crabapple Trees

by Walther

Størrelse av Dwarf Blomstrende Crabapple Trees

Blomstrende crabapple trær blir brukt som prydtrær i mange steder og kan passe godt inn i begge byens mange og større eiendommer. De fleste varianter gjør best i USDA planting sonene 4 til 8. De produserer store mengder av prangende, fargerike blomster om våren. Senere i år satt de små epler, mindre enn to inches i diameter. Frukten legger til interesse og verdi av disse trærne og ofte varer langt ut på høsten. Det finnes mange forskjellige typer av blomstrende crabapple trær, som varierer i høyde fra godt under 10 fot til så mye som 40 meter.

Standard


Standard størrelse blomstring crabapple trær inkluderer de største trærne av denne typen. Trær i denne kategorien omfatter Dolgo, høste gull og Hopa sortar. Varianter som M. baccata 'Jackii' og M. yunnanensis 'Veitchii' er også standard størrelse trær og vanligvis vokser over 20 meter høye. Disse trærne er ikke godt egnet til små tomter, da de kan forstyrre verktøy og velde små områder med kroner som kan spre til å dekke et område 20 meter eller mer i diameter.

Bush


Bush eller busk-type blomstrende crabapples er ikke så vanlig som trærne. De er svært lik de andre medlemmene av crabapple familie i de fleste måter. Bush sortar også produserer store mengder av blomster og frukt og er svært dekorative. Den største forskjellen mellom bush crabapple og de andre typene er den generelle formen av anlegget. Busker som Jewelberry typen vokse til ca 8 meter høy, men spre sine mange tette grener ut til å dekke et område 12 meter i diameter. De nederste greinene er ofte trimmet og denne busken er vokst som en dverg treet i stedet for en busk.

Semi-dverg


Semi-dverg trær blomstrer crabapples som ikke når høyden av standard trær, men er noe høyere enn dverg trær. Disse vanligvis ikke vokse høyere enn ca 10 meter og kultivarer som Amberina kan være så lite som 7 meter i høyde. Mest produserer spiselig frukt i høst etter å ha blitt dekket med enkle eller doble blomster om våren og forsommeren.

Dverg


Det er mange dverg blomstring crabapple trær som har blitt opprettet for det formål å gi trær som vil passe inn i mindre verft. Disse er utviklet av pode ulike typer crabapples på dverg epletre grunnstammer, noe som resulterer i mye mindre trær. Noen dverg crabapple trær, slik som Sargent Tina, kan være så lite som 5 meter høy med en spredning på bare 6 meter rundt. Leprechaun blir noe større, økende til ca 8 meter i høyde, men det er fortsatt en liten, kompakt treet designet for å være allsidig. Disse trærne vil passe inn i nesten hvilken som helst verksted og legge til skjønnhet og interesse for store deler av året.