Hovudside

Sopp Associated Med Spoilage i Fruits

by Walther

Forringende er en naturlig og uunngåelig resultat av oppbevaring av mat. Forringende av frukt, grønnsaker og andre matvarer er nesten alltid et spørsmål om "når" heller enn "hvis" matvarer vil ødelegge. Likevel, arming selv med kunnskap om de naturlige prosesser som bidrar til mat forringende faktisk kan gå en lang vei i å hjelpe avverge din matens spoiling - i hvert fall lenge nok for deg å spise maten. Mange arter av sopp finnes i verden, men bare noen utvalgte arter har oppgaven med å ødelegge frukter.

Sopp og ødeleggelse av frukt


De fleste av sopparter som er ansvarlige for mat forringende tilbringer mesteparten av sin tid i jord. I motsetning til hva du kanskje anta, mikroorganismer som er ansvarlige for frukt forringende er nesten alltid til stede i fruktene lenge før frukten faktisk ødelegger. Ifølge North Carolina State University omfattende rapport om sopp og mat forringende, kan disse mikroorganismene gjøre veien inn frukt "på frøet i seg selv, under beskjære vekst i feltet under høsting og post-harvest håndtering eller under lagring og distribusjon" via slike vektorer som "jordpartikler, luftbårne sporer, og vanning vann."

Arter


Noen av de vanligste sopparter som er ansvarlige for frukt forringende omfatte arter av Penicillium, Geotrichum, Fusarium, botrytis, Colletotrichum, micor, monitinia, Rhizopus og phyophthora sopp familier. Hver av disse gruppene inneholder en rekke enkeltarter, og disse soppene er kjent for å infisere de mest spist frukt i landet, blant annet epler, bananer, bær, sitrus, druer, meloner, fersken, pærer og ananas.

Hindre Spoilage


Du har ingen mulighet til å hindre at disse soppene fra å gjøre sin vei inn frukt som enten du vokser hjemme eller kjøpe fra en matbutikk, frukt stativ eller bondens marked. Men det er tiltak hver forbruker kan gjøre for å forlenge perioden før som deres frukter bli bortskjemt. Følg alltid instruksjonene for lagring knyttet til de spesifikke frukt som du kjøper. Den forringende prosessen blir hemmet i noen frukter ved lagring av frukt i kjøleskapet, mens i andre frukter, vil forringende skje raskere når fruktene er lagret i kjøleskap i motsetning til lagring ved romtemperatur. Konsultere kilden som du kjøper frukt eller et lokalt universitet forlengelse offiser som til de ideelle lagringsmetoder for hver type frukt du kjøper.

Andre hensyn


Forringende er alltid en bekymring for alle som kjøper fersk frukt, men en økning i populariteten av frisk frukt enn bearbeidet frukt - takket i stor grad til stor forsknings beskriver de ernæringsmessige fordelene av frisk frukt enn bearbeidet frukt - betyr at forstå forringende og forlenge friskhet er av økende betydning for forbrukerne. Ja, på mange måter frisk frukt er mer næringsrik enn bearbeidet frukt, men mange av de mikroorganismer som er ansvarlige for frukt forringende kan presentere helseproblemer for mennesker eller dyr bør den bortskjemte frukt inntas. Dermed forstå årsakene til svinn i frisk frukt er en viktig måte å oppnå alle de ernæringsmessige fordelene som frisk frukt kan tilby.