Hovudside

Informasjon om Coconut Palm Trees

by Walther


Kokos palm (Cocos nucifera) er kanskje de mest kjente palm treslag, mye dyrket i tropiske klima for sine flavored frukt. Kokos palm er preget av en tett krone av grønnaktig gul blader og tunge runde frukter. Flaten kan vokse til å være opp til 80 meter høy, men dverg sortar nå mye mindre høyder.

Beliggenhet


Kokos palm er en pan tropisk tre som vokser i frostfrie, tropisk klima over hele verden. Opprinnelsen av håndflaten er ukjent og mye debattert, men det antas å ha oppstått et sted i vest Stillehavet og Det indiske hav øyer. Håndflaten har en begrenset rekkevidde i USA, bare virkelig trives i ekstreme sørlige delen av Texas og sørlige Florida. Flaten kan bli dyrket i USDA soner 10 og 11, samt sone 9 med vinter beskyttelse.

Frukt


Når kokos treet er mellom 5 til 9 år gammel, begynner det å produsere kokosnøtter. Kokosnøtter skryte en spiselig kjøtt som heter "kopra" og en sterk pille fiber kalt "kokos". Frukt er tradisjonelt høstet av menneskelige klatrere, eller ved å kutte frukt ned med en bambusstang. Kopra blir ofte tørket og brukt i bakervarer, mens kokosfibrer kan anvendes for å gjøre garn for tau og tepper. Kokosmelk er nytes som den viktigste ingrediensen i piña colada cocktail.

Kultur


Kokospalmer krever en varm, frostfritt miljø. Palmer gjør best i full sol plassering med en godt drenerende, sandholdig jord. Naturligvis, håndflatene er tolerante av kystnære forhold, herunder salt sjøsprøyt og sandbunn. Kokos palm kan formeres ved å plassere en frisk, avskallet kokos i fuktig jord. Kokos må være halvparten i jorda, og halvparten eksponert for solen. Hvis holdt konsekvent fuktig, vil kokos spire i to til tre måneder.

Problemer


Kokos palm er svært utsatt for dødelig gulnet, en alvorlig sykdom som overføres av et blad-hopper insekt. Sykdommen fører til bladverket å gulne, slutt å drepe hele treet. Regelmessige injeksjoner av antibiotika kan behandle de infiserte trær, selv om treet kan aldri bli helt kvitt sykdommen. Kokospalmer kan også utgjøre en helsefare, som fallende frukt kan forårsake skade. I alpinanlegg, er fruktene ofte fjernes før moden for å forhindre denne faren.