Hovudside

Hvor høyt skal jeg beskjære min Yoshino Cherry Tree?

by Walther

Hvor høyt skal jeg beskjære min Yoshino Cherry Tree?

Den Yoshino kirsebær (Prunus x yedoensis) dominerer parker rundt Tidal Basin i Washington, DC, og det er de mest kjente artene omtalt under National Cherry Blossom Festival. Av de mange sortar av denne løvtrær, mest modne til 20 til 30 meter høy og 25-35 meter bred hvis de overlever lenger enn 20 år i en hage. Grenene vil utvikle seg ganske lavt på enkelt trestamme, men fjerner dem når unge skaper en park eller hage treet som gir klaring under for fortau eller fotgjenger klaring.

Naturlig størrelse og vekst


Yoshino kirsebærtrær utvikle en bred, avrundet tak av greiner naturlig. Beskjæring endene av grenene skaper tidlig en klosset forgrening silhuett som ville være svært merkbar i løpet av vinteren og som blomstringen skjer om våren. Siden trær sjelden vokse høyere enn 20 meter høy, ikke plante dem der øvre greinene må beskjæres for sikkerhet, slik som under verktøyet linjer. Spre grenene kan trimmes lett å forme treet, men klipping er ikke garantert.

Canopy Bottom


Når vokst i barnehagen, ung sapling Yoshino kirsebær er vanligvis trent til å ha en bart, rett lavere bagasjerommet, med de første grenene som oppstår ved 4 til 6 meter høye. Hvis treet ikke er trent, kan det utvikle store, lave greiner bare 3 til 4 meter fra bakken. Slike lave-forgrenet trær er ikke bra for bruk som gatetrær eller der folk trenger klaring under treet. Som Yoshino kirsebær vokser høyere, kan de nederste grenene bli trimmet av i løpet av to til tre år for å sikre at de laveste grenene i kalesjen ikke er for lavt til bakken.

Løfte Grener


Fjerne nederste greinene på trærne for å forbedre mengden av clearance er en beskjæring oppgave kalt "løfte kalesjen." Ikke beskjære for mange nederste greinene på en gang, som du ikke ønsker å fjerne for mange grønne grener der fotosyntesen skjer. For å opprettholde et naturlig utseende til Yoshino kirsebær, aldri fjerne mer enn en tredjedel til halvparten av kalesjen. For eksempel, når unge og bare 10 meter høy, ikke fjerne greiner som er høyere enn 5 meter av bakken. På en moden Yoshino tre som er 20 meter høy, bør du ikke fjerne greiner noe høyere enn 10 meter høy på stammen. Ideelt sett kirsebær er kalesjen skal to tredjedeler av treets høyde, med den nederste tredjedel utsatt bagasjerommet.

Hvor mye du skal Fjern


Hvis en Yoshino kirsebær er plantet i en seng av busker og mulched hage senger, kan løfte kalesjen ikke være nødvendig. Imidlertid kan et tre i plenen trenger en klarering fra 6 meter for å tillate riding gressklippere og folk til å bevege seg komfortabelt under kalesjen. Kalesjen må være høyere hvis plantet ved siden av en gate. Biler trenger minst 6 meter klaring, mens pickups trenger minst 10 fot. Lokale koder kan diktere at Yoshino kirsebærtrær har grener beskjæres for å tillate 20 meter klaring i løpet kommunale gatene for å tillate alle typer kjøretøy for å passere under dem uten skader.