Hovudside

Liten Cedar Trees i Nordøst

by Walther

Små sedertre er innfødt til skoger i nordøst, og ikke vokse høyere enn 50 meter. Disse trærne skaffe mat til hjort og ly for mange arter av fugler. De er eviggrønne og gi vinter skjønnhet i skog eller som dekorative trær. Små sedertre er kommersielt tilgjengelig og kan legges til landskapet i nordøst.

Hvit sypress (Chamaecyparis thyoides L.)


Hvit sypress vokser naturlig langs Atlanterhavskysten fra Maine til Florida i tette bestander. Den har lyse grønne skjellende blader som er bregne-lignende, og små runde kjegler. Hvit sypress vokser best i sur jord som har en pH-verdi på 5,5 eller lavere. Etablert to-års bare-rot frøplanter bør plantes om våren i fuktig jord. Hvis plantet i åpne, solrike steder, vil spirene vokse 12 inches per år til de når opp til 40 fot. Hvit sypress ikke har alvorlige trusler fra insekter eller sykdommer.

Northern White Cedar (Thuja occidentalis L.)


Northern hvit seder er også kjent som Øst arborvitae, amerikansk arborvitae, østlige white-sedertre, sump-sedertre, og Atlantic rød sedertre. Det er hardfør til sone 3. Bladene er skjellete, lys grønn over og blek grønn nedenfor. Hvis et blad er knust, det har en krydret duft. Frøet kjegler er små, bær-aktig, og blålig farge. Trærne vokser 20-50 fot, og etablerte frøplanter bør plantes om våren. De trives best i kjølige, fuktige, næringsrikt jordsmonn, men kan etablere seg i et bredt spekter av jord. Nordlige hvite sedertre er skygge-tolerant, og ikke utsatt for alvorlig sykdom eller insekt problemer.

Østlige Red-sedertre (Juniperus virginiana)


Østlige rød-sedertre har skjellende blader som har taggete sagtannet marginer. Bladene er konkav og polarmåke ovenfor, og grønn og konveks nedenfor. Frøet kjegler er ovale, bær-aktig og dypt pitted mørkeblå. Østlige rød-sedertre vil vokse opp til 45 fot. Disse trærne har en dyptvirkende trykk rot, og det er best å plante etablerte frøplanter i loamy til sandholdig jord i løpet av våren. De vil tolerere alkaliske og saltvann grunnforhold. De er hardfør til sone 2. Øst rød-sedertre foretrekker fuktig jord, men de er også tørke tolerant. De trenger å bli plantet i fullt solen. Østlige rød-sedertre kan bli angrepet av edderkopp midd, og vanlige sykdommer inkluderer sedertre-eple rust (Gymnosporangium) og tips sykdom på planter (Kabatina).