Hovudside

Måle statisk trykkfall i ventilasjonskanaler

by Walther

Måle statisk trykkfall i ventilasjonskanaler

Oppvarming, ventilasjon og air condition kanaler, eller HVAC kanaler, kanalisere flyten av klima kontrollert luft gjennom bygninger med sentraliserte systemer. Returkanaler samle luft i rom og bære den til HVAC system hvor det er betinget. Tvunget-luftkanaler og ta deretter kondisjonert luft tilbake til rommene. HVAC-systemer må ha begrensning frie kanaler for effektiv luftstrøm, og balanserte proporsjonale luftmengder blant forskjellige størrelser rom. Måle statisk trykkfall i ventilasjonskanaler er en velprøvd metode for å sjekke begge disse variablene. Du kan enkelt lage din egen billig manometer til å gjøre det.

Bruksanvisning


U-Tube Manometer


•  Kjøp en plast U-tube manometer sett for å sjekke HVAC-systemer eller lage en. Kutt stud til seks meter lang og starter i midten, merk det i inches fra midten mot toppen og deretter bunnen. Det bør være en 35 og en snaut tommers venstre, både oppe og nede ,.

•  Form en smal U i nøyaktig midten av slangen, hold U nederst og fester slangen til stud med stiftene slik at eksamener er sentrert mellom de to sidene.

•  Tegn noen fargede vann fra springen i en ende av røret som et sugerør, inntil den når null på begge sider av den U-fil eller kutte den ene enden av hver kobberrør med en skarp skråstilling. Sett sine andre ender inn i plastrøret. Manometeret er nå klar.

Måle statisk trykk og statisk trykkfall


•  Hang manometeret opp rett i nærheten av ducting blir sjekket. Kontroller at HVAC system blåser kjører. Sette inn en av de skarpe kobberrør inn i kanalen inntil dens spiss er i midten av kanalen. For blikk ducting, bore en ¼-tommers hull. Les begge sider av manometer og legge de høye og lave side opplesninger. Summen er det statiske trykk.

•  Sett den andre skarpe rør inn den samme kanalen videre nedstrøms eller rundt en 90-graders sving. Summen av de høye og lave avlesninger er det statiske trykkfall i den del av kanal. Det bør være noe mindre enn det statiske trykk lesing.

•  Ta det første røret du satt og merk summen av de høye og lave målinger som er statisk trykk på det punktet. Subtrahere denne verdi fra den første statiske trykk og antallet bør være lik det statiske trykkfall man målt i trinn 2.

•  Eksperimenter med målingene. Måle statisk trykk i en tvungen-luftkanal med rommet register åpen, og deretter med det stengt. Det bør være en betydelig økning i det statiske trykk med det lukket på grunn av innsnevringen.

•  Utvikle en profil for hele huset for å isolere restriksjoner. Den mest effektive systemer opererer med de laveste samlede dråper. Man kan også måle statisk trykkfall over filteret i retur plenum. Som filtre fylle med støv, det statiske trykkfall over dem øker betydelig.