Hovudside

Anbefalt pH Når Planting Thuja Green Giant Trees

by Walther

Thuja Green Giant arborvitae er en hybrid av Thuja standishii og Kjempetuja og et medlem av sypress familien. Under optimale vekstforhold, unge Thuja Green Giant trær vokser ekstremt raskt - 2 til 3 meter per år. Ifølge US National Arboretum, er Green Giant svært motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer, noe som gjør det en god erstatning for den mer trøbbel utsatt Leyland sypress.

Dyrking


Ved forfall, kan Green Giant nå 60 meter i høyden med en spredning på 12 til 20 fot. Treet blomstrer i et utvalg av smuss, fra sandholdig leirjord i leire, og tåler en rekke pH-verdier, fra sure til alkaliske. En jord pH på 6,0 er best for arborvitae. Treet foretrekker full sol og er hardfør i US Department of Agriculture planting sonene 5 til 7.

Utseende


Thuja Green Giant har myk, fyldig grønne bladene så rikelig at kvistene under er ofte usynlig. Treet har en konisk form og krever lite beskjæring annet enn å fjerne dødt trevirke eller å kutte ut bagworms. De knapt merkbare, 1/2-tommers kjegler er grønne, falming til brun i vinter.

Bruksområder


Bruk Green Giant arborvitae som et eksemplar plante i hagen, eller plante i grupper for en showier midtpunktet. Plante Thuja i rader som en tett skjerm, eller beskjære inn i en hekk.