Hovudside

Hvordan Grow Frukt og grønnsaker i en Innendørs Terrarium

by Walther

Mens de fleste frukt og grønnsakshager produsere varene sine utendørs, er det noen områder som ikke tillater slike økende muligheter. Enten du rett og slett ikke har plass til en hage, eller din klimaet ikke plass til frukt og grønnsaker du ønsker å vokse, kan innendørs terrarium være løsningen på dine voksende behov. Terrariums kan være laget av noe ren beholder som kan forsegle, inkludert akvarier og plastbeholdere. Fordi de inneholder og resirkulere fuktighet, terrarier trenger svært lite stell for å produsere friske frukter og grønnsaker.

Bruksanvisning


•  Rengjør klart glass eller plast container som skal brukes som et terrarium. Vask beholderen i varmt såpevann, og skyll den grundig med varmt vann for å fjerne skitt, støv eller annen forurensning som kan negativt påvirke hvordan plantene vokser. La beholderen åpen for å tørke over natten.

•  Plasser en ½-tommers lag med grus i bunnen av terrarium. Dette gruslaget vil tillate jord til å renne, og vil hjelpe til å forhindre råte og andre vannskader på plantene.

•  Legg en ½-tommers lag av aktivt kull eller hagebruk kull oppå grusen å holde jorda frisk.

•  Fyll terrarium med plantejord som vil renne godt. Hvis du ikke kan finne en drenering potting jord, bland en del vermikulitt eller torv til en del av din jord og fylle terrarium. Mengden av jord som trengs vil variere avhengig av størrelsen på terrarium og frukt eller grønnsaker du ønsker å vokse; konsultere frø pakker eller eksperter på et hagesenter eller barnehage for riktig avstand og jorddybde av bestemte planter.

•  Plant dine frukt og grønnsaker frø eller planter. Installere plantene slik at toppen av rot baller er selv med toppen av jord, eller plante frø til dybden anbefales på frø pakker. Firmaet jorda rundt hver plante eller frø for å holde den på plass. La det være nok plass mellom plantene for frukt og grønnsaker til å vokse.

•  Vann terrarium med 3 til 4 gram vann. Vannstanden i bunnen av terrarium bør aldri overstige ¼ tommer dyp. Tett terrarium og plassere den på et sted som mottar indirekte sollys eller mild kunstig lys i seks timer i døgnet.

•  Vann hver fire til seks måneder, hvis du legger merke til plantene begynner å tørke ut eller vannstanden i bunnen av terrarium forsvinner. Ikke gjødsle eller over-vann, som inneholdt terrarium gir sin egen fuktighet og vann. Fjerne planter hvis de får for stor for terrarium eller er klar for innhøsting.

Tips og advarsler


  • Du kan bruke noen klar beholder for et terrarium. Du kan også kjøpe beholdere konstruert som terrarier fra hagesentrene og barnehager.
  • Antall planter kan du vokse i terrarium vil variere avhengig av størrelsen på beholderen.
  • Ordne plantene slik at høyere planter er på baksiden av terrarium, og dermed slik at du kan se alle plantene når du ser inn gjennom fronten.