Hovudside

Hvordan rengjøre ringen rundt kragen på Fin Dress skjorter

by Walther

Hvordan rengjøre ringen rundt kragen på Fin Dress skjorter

Hvis kjole skjorter er en del av din hverdag garderobe, oddsen er bra at du har krage flekker. Kragen av en skjorte er i direkte kontakt med huden hele dagen lang. Ettersom stoffet gnir mot halsen, oljer og enzymer som normalt finnes på huden får bakken inn i fibrene, og etterlater skjemmende flekker bak. Heldigvis finnes det noen vanlige husholdningsartikler som kan brukes til å fjerne olje, smuss og skitt fra halsbåndet området.

Bruksanvisning


•  Kjør kragen på skjorta under en jevn strøm av kaldt vann, dempe den berørte stoffet. Klem forsiktig materiale for å fjerne overflødig væske.

•  Hell 2 ss. husholdnings ammoniakk i en liten bolle. Tilsett 2 ss. av kaldt vann og 1 ss. flytende oppvaskmiddel. Rør til ingrediensene er godt blandet. Virvle enden av en bomullspinne i løsningen. Gni pinnen mot en innvendig søm av skjorten. Vent til stoffet tørke og inspisere den nøye. Hvis ingen fargeendring er tydelig, kan løsningen bli trygt anvendt på kragen.

•  Dypp en svamp i ammoniakk og trykk deretter på fuktig svamp mot flekken. Gni svampen lett over de misfargede områdene av krage, arbeider oppløsningen inn i veven av skjorten. Vent 15 minutter og deretter hvitvaske som vanlig. Hvis noen flekken fortsatt etter skjorten har gått gjennom vaskesyklusen, gjenta behandlingen eller prøve en annen løsning.

•  Plasser 1/4 kopp pulverisert vaskemiddel i et grunt fat. Legg nok vann for å lage en kornete masse. Coat kragen med et tykt lag av den resulterende blanding. Bruk en gammel tannbørste til å forsiktig skrubbe lim, jobber vaskemiddel inn i overflaten av flekken. Hold skjorte under rennende vann for å skylle den rest unna.

•  Støv eventuelle gjenværende flekker med et tykt lag av natron. Hell sakte destillert hvit eddik over natron. Som kombinasjonen av ingredienser begynner å bruse og skum, skrubbe blandingen i skjorte med en gammel tannbørste. Vent i 10 minutter og skyll den rette bort med kaldt vann. Gjenta om nødvendig.