Hovudside

Hva er en tropisk Savanna Plant?

by Walther

Hva er en tropisk Savanna Plant?

Den tropiske savanner er en type biome preget av en varm, tørr klimaet og for det meste dekket av gress terreng. Serengeti Plains av Afrika, ørkenen i det vestlige Australia og Everglades i det sørlige Florida er alle eksempler på tropisk savanne. På grunn av det harde miljøet, kan bare planter som har tilpasset seg de lokale forholdene overleve der. Felles kjennetegn ved disse anleggene er dype rotsystemer, vann-retensjonsevne og små blader.

Gress


Gress er den mest distinkte karakteristikk av den tropiske savannen, som dekker det meste av landarealet. De to vanligste typene av gress er elefant gress og Bermuda. Elefant gress er innfødt til Afrika og kan vokse 10 meter høy eller mer. Det er generelt funnet nær innsjøer og bekker der jorda er rik på næringsstoffer. Dets blader er tykk og dekket i fine hår, og fargene varierer fra gulaktig til lilla. Bermuda er også hører hjemme i Afrika og vokser på slettene og skogene. Den vokser nær bakken, sprer ut og danne nye rotsystemer. Sin dype rotsystem, noen ganger kommer seks meter under overflaten, gjør at det å vokse i de tørre forholdene i savannen.

Acacia


Flere typer av akasie trær vokser i tropisk savanne. Senegal gummiacacia er en liten, torn-dekket tre som har fått sitt navn fra sevjen det oser på slutten av hvert regntiden. Lokalbefolkningen samler denne saft, også kalt tyggegummi, og bruke det som medisin til å behandle flere mindre plager. Whistling torn er lik i utseende til Senegal gummiacacia. Den vokser på Serengeti Plains i øst-Afrika. Flere arter av maur lever i treet og de bar små hull gjennom treets store torner. Vind passerer gjennom hullene gir en pipelyd, som gir treet sitt navn.

Kangaroo Paw


Kenguru pote er en biennale blomstrende plante innfødt til vestlige Australia. Plantens grønne blomster, festet til en tykk, rød stilk, kan vokse opp til 10 inches lang. De blomstrer fra august til oktober når anlegget er i sitt naturlige miljø. Planten trives i brent jord, noe som gjør den perfekt for den tørre, brushy savannen av Australia der ville branner er vanlig. Kenguru pote er en av de vanligste tropiske savannen planter som finnes i hager rundt om i verden.

Manketti treet


Den manketti treet vokser langs den sørlige kanten av tropisk savanne i Afrika. Det er ofte funnet på bakketopper og i sandholdig jord. Den manketti treet er svært viktig for livet i den afrikanske savannen grunn av spiselig mutter og frukt det produserer. Disse elementene spiller en viktig rolle i kostholdet til de lokale innbyggerne. Mutteren produserer også en olje som er eksportert til en rekke land. Treet er ansett som så viktig for livet på savannen at Namibia erklærte den fredet i 1952.

Baobab treet


Baobab treet er en fantastisk plante som kan leve flere tusen år. Det er innfødt til både India og Afrika og finnes hovedsakelig nær ekvator. Treet forblir uten blader for de ni månedene av den tørre årstiden og lagrer vann i sin tykk stamme. Siden greinene ligne et rotsystem, en arabisk legende sier at djevelen plukket treet opp og kastet den opp ned tilbake i bakken da han hørte treet snakker misunnelig av skjønnheten av andre planter. Hensikten var å lære hva som skjer når du ikke er fornøyd med det du har.