Hovudside

Hvordan Grow en sunn Jade Plant

by Walther

Jade planter er et vanlig hus plante som kan leve i årevis. Faktisk er det ikke uvanlig for folk å overlevere dem ned for flere generasjoner. Likevel, Jade planter er pirkete når det kommer til deres omsorg og velvære.

Bruksanvisning


•  Jade planter trenger lys indirekte sol i sommermånedene, og om vinteren kan de være i en sørlig vindu eller gjennomsnittlige huset lys. Hvis bladene begynner å bli brune kanter, så det blir for mye sol og bør flyttes.

•  Vanning jade planter kan være vanskelig. De liker ikke deres jord for å være helt tørket ut, men de liker ikke mye vann heller. Begge kan føre til rot råtne og død av anlegget. Hvis du legger merke til bladene begynner å bli rynkete, så det er på tide å vanne det. Når vanning, gi rikelig med vann så la jord blir nesten tørt før du gir det en annen lang drikke vann igjen. Den vanligste årsaken til stammen for å henge ned slik at hele anlegget for å falle over er at de er vannet for grunt. Når du vann, gi det en longdrink av vann gjør at alle jorda fuktes. Potting jord bør være vanlig blomsterjord med litt sand lagt til det slik at det vil renne raskere.

Gjødsle lett en gang i måneden i sommermånedene. Hvis du er en "vanlig" grower deretter vannløselig mirakel vokse gjødsel fungerer godt. Hvis du vokser alt organisk - selv stueplanter - som jeg gjør, enten Dr. Earth vannløselig gjødsel eller en av de tørre formler fungerer veldig bra (jeg bruker Dr. Earth for alle mine planter)

•  Jade planter, hvis utenfor for sommeren (husk - ikke varm direkte sol) må bringes i når temperaturen faller under 55F. De liker ikke kulde. En fryse vil mest sannsynlig drepe den. De liker ikke mye fuktighet slik at de bør holdes i et tørrere område av huset (dvs: ikke badet) selv om noen har gjort fint i fuktige områder.

•  Hvis du merker noen insekter, så er det tid for en dusj. Ta det inn i dusjen eller vask med en sprøyte og spray av insekter. Samme hvis bladene blir støvete. Bruk aldri noen blad skinne eller renere produkter siden det vil ødelegge den beskyttende olje på bladene.

•  Hold døde blader plukket av. Hvis du vil at anlegget å grenen, klemming bladene av vil oppmuntre forgrening. Bladene kan la tørke i et par dager, og så skal enden fast i nesten tørr jord til rot - gi det svært lite vann før de rot. Nye anleggene vil begynne å vokse fra røttene - ikke toppen av bladene.

Tips og advarsler


  • Unngå direkte sollys for å forhindre bladene fra brenning
  • Ikke over vann
  • Ikke under vann