Hovudside

Raskt voksende private Trees

by Walther

Raskt voksende private Trees

I stedet for å bygge et gjerde for å øke personvernet i hagen din, plante hurtigvoksende trær. Trær som vokser 12 inches eller mer per år kan raskt lage en skjerm som severdigheter blokker, støy, vind og snø. For sesong screening, velger løvtrær som tillater lys å trenge inn i vinteren. Unngå arter som har en tendens til å slippe frø, frukt eller grener nær gangveier og innkjørsler. For året rundt personvern, velger evergreens som ikke kaster nåler eller klebrig sap.

Lys Shade


Lett skraverte områdene bare få fire eller fem timer med direkte sollys per dag. The Eastern hvit furu (Weymouthfuru) vokser mer enn 18 inches per år til høyder på 80 meter med en 40-fots spredning. Østlige hvite furutrær har lys til blå-grønne nåler og spre grenene. Disse evergreens foretrekker rik, fuktig, godt drenert jord og sol til lett skygge og er hardfør i sone 3 til 8. japansk sedertre (Cryptomeria japonica) vokser fra 12 til 18 inches per år til høyder på 60 meter med en 30-fots spredt. Denne pyramideformede eviggrønne foretrekker lys skygge og fruktbare, dyp jord. Hardfør i sone 5 til 9, har den japanske sedertre blå-grønn, buede nåler.

Drought- og Jord-Tolerant


Mens noen hurtigvoksende trær krever spesielle grunnforhold for å trives, andre er mer tilpasningsdyktige mot tørke og variable jord. The Eastern Cottonwood (Populus deltoids) vokser mer enn 18 inches per år og når høyder på 100 meter med en 75-fots spredning. Dette treet tåler luftforurensning og tørke, noe som gjør det til et godt valg for urbane innstillinger. Østlige Cotton er hardfør i sone 2 til 9. De foretrekker full sol og tolerere en rekke jord. Fosters kristtorn (Ilex x attenuata "Fosteri") vokser fra 12 til 18 inches per år til høyder på 30 meter med en 10-fots spredning. Dette tørke-tolerant eviggrønne foretrekker sol til delvis skygge og trives i en rekke jord. Foster kristtorn trær har spiny løvverk og produsere holdbare bær. Plante disse Hollies i sone 6 til 9.

Full Sun


Sun-elskende trær trives i områder som mottar direkte sollys mellom klokken 10 og 18:00 Den crape myrt (Lagerstroemia indica) vokser fra 12 til 18 inches per år og når høyder til 30 fot med en 15-fots spredning. Crape myrt blomst med rikelig klynger av hvite, rosa, lilla og røde blomster fra sommeren gjennom høsten. Disse løvtrær foretrekker full sol og fuktig, godt drenert jord. Plant crape myrt i sone 7 til 9. Sawara falsk sypress (Sawarasypress) vokser mellom 12 til 18 inches årlig til 60 meter høye med en smal, 15-fots spredning. Denne eviggrønne treet er hardfør i sone 4-8 og foretrekker full sol og fuktig til Leir-sandjord. Sawara falsk sypresser har tette, lyse grønne blader.

Komprimert Jordsmonn


Ikke mange trær kan trives i komprimert jord. Raskt voksende unntakene omfatter den Callery pære (Pyrus calleryana), som vokser fra 12 til 18 inches per år. Disse løvtrær vokse til 40 meter høye med 30-fots sprer seg og produsere rikelig med hvite blomster tidlig på våren. Plant Callery pærer i full sol i sone 5 til 8. De tåler en rekke av jord. Den Bowhall rød lønn (Acer rubrum "Bowhall") vokser fra 12 til 18 inches per år. Den når høyder på 50 meter med en smal, 15- til 30-fots spredning. Den Bowhall rød lønn har rød fall løvverk og er hardfør i sone 3 til 9. Røde Maples kan trives i sol til skygge og en rekke jord, inkludert våt eller komprimert.