Hovudside

Har Orchids Produser Sugar?

by Walther

Har Orchids Produser Sugar?

Orkideer er en familie av planter best kjent for sine blomster. De deler mange funksjoner til felles med alle andre planter inkludert deres avhengighet av fotosyntesen. I enkelte andre henseender, er de unike. Mens mange orkideer produsere sukkerholdig nektar å tiltrekke pollinatorer, mange andre ikke.

Sukrose


Alle planter, orkideer inkludert, produserer den enkle sukker glukose gjennom foto og gå videre for å fremstille en sukker kalles sukrose som er faktisk en kombinasjon av enkle sukker glukose og fruktose. Sukrose eksporteres fra celler i orkide blader og reiser gjennom fartøy i stammen nådde andre deler av orkidé.

Nectar


Blomster ofte gjør sukker tilgjengelig for dyrene i form av nektar, en løsning av sukrose, glukose og fruktose. Denne rike sirup gir mange små insekter, såsom bier, med energien de trenger for å overleve og vokse. Produsere denne nektar krever energi utgifter på den delen av anlegget, så den eneste grunnen planter fortsette å produsere det er fordi det bidrar til å sikre sin egen reproduksjon. Insekter lokkes av nektaren uhell tar pollen med dem når de reiser for å besøke en annen blomst.

Orchid Nectar


Ifølge National Geographic, trenger nær en tredjedel av orkidéarter ikke produsere nektar i sine blomster. De forfalske de utseende nektar bærende blomster, luring pollinatorer uten faktisk å mate dem. Mange orkidéarter gjør produsere nektar. Siden det er noen 25.000 orkidéarter, om ikke din plante utskiller sukkerholdig nektar avhenger av arten.

Fun Fact


Noen orkideer som gjør produsere nektar har utviklet interessante relasjoner med bestemte pollinatorer. Et eksempel er Angraecum sesquipedale arter, som har en usedvanlig lang nektar røret. I 1862 spådde Charles Darwin eksistensen av en lang-tongued møll i denne orkide habitat som følge av Koevolusjon mellom plante og pollinator. I 1903 ble en slik møll oppdaget i A. sesquipedale naturlige habitat. Sin tunge måler mer enn 8-1 / 2 inches lang. Dette uvanlig lang tunge gjør det mulig å få tilgang til nektar dypt inne i orkide, uforvarende samle pollen på samme tid.