Hovudside

Hvordan Grow Edamame Planter

by Walther

Hvordan Grow Edamame Planter

Edamame er den vegetabilske form av soyabønner dyrket ved produsenter over hele verden. Bønner av edamame er næringsrik og kan brukes som en snack mat eller servert som en grønnsak. Maten er mer vanlig servert i Japan, men det er å få fotfeste på amerikanske menyer. Edamame vekstmønster er lik andre, mer kjente, varianter av bush bønner. Edamame vokser godt i et område hvor busk eller pole bønner trives.

Bruksanvisning


•  Arbeid jord i standard måte for hagen eller feltet. Dette inkluderer tilling hager til en dybde på ca 6 til 8 inches og raking overflatenivå. Åkrene er arbeidet til samme dybde ved hjelp av traktor drevet Jordredskap.

•  Plant edamame, en varm-sesong avling, når jordtemperaturen er ca 60 grader Fahrenheit. Jordtemperatur måles to inches under overflaten av hagen. Planting edamame frø for tidlig kan føre til frøet råtnende før jorda varmes nok for spiring. Plante frø ca 1 cm dype med mellomrom i raden av ca 2 inches. Planlegge for rader ca 24 inches hverandre.

•  Plant en ny porsjon edamame om to uker etter den første. Bruk samme planting avstand og prosess. Dette utvider innhøstingsperioden og holder frisk edamame på bordet lenger.

•  Vann edamame beskjære etter behov. Supplere naturlig regn med vanning å innrede anlegget med 10 inches av fuktighet gjennom peak vekstsesongen fra juni og ut august.

•  Hoe eller dyrke området mellom radene av edamame gjennom forsommeren. Dette er nødvendig under utviklingen av plantene. Som planten har nådd sin fulle 24 cm høyde, færre ugress er i stand til å vokse i skyggen.

•  Høste edamame for hånd når de pods er fortsatt grønne. Hvis frøbelgene begynner å gulne, har du gått glipp optimal smak og kvalitet i avlingen. Harvest vil beløpe seg til £ 1 av edamame bønner og pods for hver 3-meter av anlegget rad.