Hovudside

Hva er en fred Lily?

by Walther

Hva er en fred Lily?

Fredslilje er best kjent for sine store hvite blomster og skinnende grønne blader. Fredsliljer er ofte vokst som innendørs løvverk planter, tolerer lite lys og fortsatt blomstrer uten direkte solen. Freds liljer også vokse godt utendørs, spesielt i områder med milde vintre. De kan vokse 1 til 4 meter høy og bred, men noen kultiverte varianter kan nå mye større størrelser.

Beskrivelse


Fredslilje tilhører Philodendron anlegget familien og Spathiphyllum slekten. Det er ca 35 forskjellige arter av freds liljer, som alle stammer fra Sentral- og Sør-Amerika. Fredsliljer vokser ikke fra et frø eller pære, men i stedet fra en rhizome - en snikende stilk-lignende struktur som vokser horisontalt over jordoverflaten. Fredsliljer har store, blanke-grønne blader som er oval med et smalere punkt og vokse direkte fra jorda. Plantene også blomstrer med hvite, duftende blomster som ser ut som Calla liljer.

Bruksområder


På grunn av sine semi-tropiske opprinnelse, er fredsliljer oftest dyrket i beholdere og holdes innendørs i de kalde årstider. En fredslilje nyter godt drenerende jord som ikke er gjennomvåte, men i stedet jevnt fuktig til alle tider. De tåler svært dårlige lysforhold, men krever litt lyse indirekte eller filtrert lys for å blomstre. Freds liljer plassert i direkte sollys vil solbrenthet. Utendørs, kan fredsliljer trives selv i moderat skygge.

Omsorg


Du kan vokse en fredslilje i en planter pott som har dreneringshull i bunnen, fylt med noen form for godt drenerende potting mix. Holde fred lilje i normale innendørs lufttemperaturer på 68-85 grader Fahrenheit, med nattlige temperaturer litt kjøligere. Vanne din fred lilje når potting jord begynner å tørke ut litt, men ikke helt. Deretter kan du gi romtemperert vann til grundig fukte potting jord, til vannet begynner å renne fra bunnen av potten. Mate din fred lilje sparsomt, bruk en flytende potteplante gjødsel hver to eller tre måneder. En balansert flytende gjødsel som en 20-20-20 NPK formel vil fungere fint. Fordi fredsliljer har så store, brede blader, har de en tendens til å hope seg opp støv. Bare tørke bladene med en fuktig klut når det samler seg støv på dem.

Farene


Til tross for de lave vedlikeholdskrav og nydelig utseende fredsliljer, plantene er faktisk giftig. Tidkrevende bladene kan forårsake brennende i munn og svelg, på grunn av tilstedeværelsen av kalsium oksalat krystaller. Den brennende kan være alvorlig, forårsaker betydelig smerte. I store mengder, kan forbruker fredslilje blader føre til døden. Giftige natur fredsliljer er spesielt farlig for små barn og kjæledyr.