Hovudside

Hvordan Plant en "Topsy Turvy" Tomato

by Walther

Hvordan Plant en "Topsy Turvy" Tomato

Hvis du tenker på å kjøpe eller allerede har kjøpt en "Topsy Turvy" planting system vil du trenger for å finne ut hvor du skal henge det og velge hvilken tomat variasjon å plante inn i den. I de følgende trinnene vil du finne noen ekstra tips som ikke er inkludert i produkt instruksjoner som veileder deg gjennom prosessen.

Bruksanvisning


•  Bestem deg for hvor du vil henge den. Tomater trenger full sol, men med en hengende planter litt skygge minst på rot bag er bedre, spesielt på varme sommerdager. Et sted med morgensol og ettermiddag skyggen er sannsynligvis den beste. Optimale er hvis posen er alltid ute av direkte sollys, men anlegget mottar full sol i minst 6 timer per dag. Hvor høyt du henger det avhenger av hvilken type tomatplante du kjøper. Determinate uteplass typen tomater er tettvokst og vil ikke vokse svært høye (lang). Cherry type og ubestemte typer kan vokse ganske høy (lang). De fleste plante kodene vil gi denne informasjonen om forskjellige egenskaper.

•  Kjøp en tomatplante til å vokse i den. Ved hjelp av de ovennevnte retningslinjer, plukke ulike tomatplante du vil være økende. Hullet i bunnen av planter som du vil sette inn anlegget roten ballen gjennom er bare 2,5 "i diameter. Plukk en plante som vokser i et lite nok pott som du kan passe uten å skade røttene roten ballen gjennom åpningen.

•  Harden av den unge tomatplante. Plantene ikke naturlig vokse i et opp-ned posisjon så gi din ung tomat frøplante et par dager for å akklimatisere seg til de nye forholdene vil hjelpe det justere raskere. Planter kjøpt fra hagesentrene har vært dyrket i optimale forhold ved klima dyrkere og er vanligvis i beskyttede dårlige lysforhold i butikken. Hvis planter vil bli hengende i direkte sollys det meste av dagen vil det føre til skade på anlegget når det plutselig mottar full sol på undersiden av bladene. En måte å justere anlegget til sine nye forhold, før transplantasjonen, er å legge den på sin side i noen dager. Gjør dette i solen i nærheten av der det vil være økende. Anlegget vil begynne å slå seg mot solen, og vil være i en bedre posisjon når er plantet og hengt opp.

•  Velg en potting mix å fylle den. Enhver god drenering generell planting mix bør være ok. Noen mikser er også tilgjengelig som er spesielt forberedt på tomater og grønnsaker. Sjekk informasjonen på pose med mix for å se om det anbefales å brukes for potteplanter. Også, sjekk for å se om det har slow release eller annen gjødsel lagt til den. Du må sette opp en flytende gjødsel regime eller legge langsom frigivelse gjødsel hvis blandingen ikke allerede har noen ekstra.

•  Bor et hull for å sette kroken gitt. Plukk en bjelke eller støtte som er sterk nok til å tåle vekten av en full størrelse plante, media og vann. La det være nok plass mellom kroken og omkringliggende anlegg eller strukturer for å tillate at størrelsen på en moden tomatplante og "opp ned" plante pose.

•  Plasser tomat frøplante i planter. Legge "Topsy Turvy" på sin side og sette rotklumpen tomatplante gjennom bunnen hullet per instruksjoner. Deretter plasserer skuminnlegg rundt stammen, fra innsiden, for å holde den på plass. Hvis planten er litt leggy det kan plantes dypere enn det vokste i potten og flere røtter vil danne langs stammen.

•  Fyll med potting media. Dette er den vanskelige delen. Planter har ca 1/2 kubikk fot av potting media. Du vil enten må ha noen til å holde det for deg mens du fyller, eller du kan legge den på høykant og rull og fylle så mye du kan før du henger den. Posen, pluss kablene og anlegget vil være ca 2,5 meter høy og kan ikke settes ned eller det vil skade den unge planten.

•  Hang planter. Det vil være tungt nå på grunn av vekten av potting mix og du vil mest sannsynlig trenger en stige for å komme kroken. Det er best å ha noen hjelpe deg ved å holde stigen og levere du planten. De kan også bidra til å støtte bunnen av planter mens du henger den på kroken.

•  Tilsett vann. Gjør dette etter at du har det slik at du ikke vil være løfte den ekstra vekten av vannet også. Den enkleste måten å vanne hengende planter er å bruke en vann wand forlengelse for slangen. Vann inntil vannet begynner å renne ut av hullene i bunnen.

Tips og advarsler


  • På grunn av vekten av den fylte pose vinden ikke synes å være mye av et problem.
  • Etter transplantasjonen kan det også bli hengt fra et tre eller i en skyggefull dekket området for noen få dager før du legger den i sin helhet solen. Dette vil gi bladene litt tid å snu til den nye posisjonen.
  • Når du bruker en stige eller løfte tunge gjenstander få hjelp til å forebygge ulykker og skader.