Hovudside

Slik Clean Off Rust

by Walther

Når malingen eller annet ytre belegg på en metalloverflate er skadet, metallet under er utsatt for vær og vind, og til slutt, vil metallet begynner å ruste. Rust kan bli verre raskere i høy luftfuktighet. Forblir ubehandlet, vil rust slutt medføre at metallstykket, og det vil måtte skiftes ut. Men hvis det oppdages tidlig nok, kan rust fjernes. Det er viktig å fjerne alt av rust.

Bruksanvisning


•  Bruk vernebriller, tunge hansker og munnbind. Fjern løs rust med en stålbørste eller en wire hjul. Stålbørster er billig og effektiv, men krever mer arbeid, spesielt hvis et stort område av rust blir fjernet. Wire hjul koste mer, men de kan fjerne rust mye raskere. Wire hjul har et innlegg utformet for å passe inn i en elektrisk drill, som roterer hjulet.

•  Fjern den underliggende rust med grovt, seks til 50 sandpapir. Hvis den rustne overflaten er flat, bør du vurdere å feste sandpapir til en sliping blokk, så har du noe å holde og så kan du sand raskere.

•  Fjern all rust i kurver eller kurver med stålull, som er mer fleksibel enn en stålbørste, hjul eller sandpapir.

•  Spray området med en aerosol rust converter å fjerne eventuelle fin rustpartikler og bidrar til å hindre rustdannelse på nytt. Følg produsentens anvisninger; ikke alle omformere brukes på samme måte.

•  Spray minst ett strøk med primer på overflaten for å hjelpe forsegle metallområdet og videre hindre rust fra å utvikle igjen. Deretter male overflaten et siste strøk med maling.

Tips og advarsler


  • Bruk alltid vernebriller, tunge hansker og munnbind mens utsatt for rust.