Hovudside

Hvordan Test tørrcellebatterier

by Walther

Hvordan Test tørrcellebatterier

En tørr cellers batteri er egentlig en forseglet husholdningstypen, i spenninger mellom en volt og ni volt. Disse er de vanlige batterier som kommer i størrelser av AA, C, D, og ​​flere andre. De er alle laget med et lim type pulverisert kjemisk elektrode, har en positiv pol knappen på toppen og en flat negativ pol på bunnen. De er selvstendige og har kjemiske sammensetninger som spenner fra sink-karbon og alkaliske, til oppladbare som nikkel kadmium (NiCd) og Nickle-metall hydrid (NiMH) for kort.

Bruksanvisning


•  Sett din multimeter for å lese likestrøm (DC) spenning. Mange multimetre har en bestemt batteritesting funksjon i seg, i hvilket tilfelle de kan være satt til denne funksjonen. Hvis du bruker en batteritester, bare slå den på å måle om et batteri er bra eller dårlig.

•  Trykk på den røde eller positive ledningen til den øverste knappen i den tørre cellers batteri. Trykk på negative eller svarte ledningen til den flate bunnen på batteriet. Hvis du bruker en batteritester, sett inn batteriet positive siden opp inn i enheten. Testeren vil vise hvilken vei batteriet skal settes inn.

•  Les spenningen på multimeter. En 1,5 spenning batteri må lese en solid 1,5 volt for det å være i god stand. Hvis det er en 10 prosent lavere avvik i spenningsmålingen, er batteriet dårlig og må skiftes ut. De fleste batteritestere er forenklede multimetre; med enten en enkel meter som svinger enten god eller dårlig eller et par av farget lys (grønn er god, rød er dårlig), de vil bare vise om batteriet er funksjonell eller ikke.

Tips og advarsler


  • Ni volts batterier har både positive og negative terminalene på toppen. Den glatte terminalen er positiv, og den riflete terminalen er negativ. Påfør multimeter fører til de riktige positive og negative terminaler for skikkelig testing. På batteritestere, vil en spesiell 9 volts batteri port lar deg koble til en hvilken som helst 9 volts batteri for å avgjøre om det er bra eller dårlig.