Hovudside

Gule blader på en Madagaskar Palm

by Walther

Madagaskar palm (Dypsis lutescens) har en moden høyde på opp til 20 fot. Treet er opprinnelig fra Madagaskar og er også referert til som golden stokk palme og areca palm. Madagaskar palm er hardfør i USDA sone 10. En sopp sykdom fører til gulning løvverk.

Identifikasjon


Madagaskar palm er mottakelig for Fusarium wilt forårsaket av Fusarium oxysporum sopp. Sykdommen smitter vann- og nærings gjennomføre vev i håndflatene og fører til gradvis død av treet.

Skade


Sykdommen først påvirker eldre og lavere løvverk og beveger seg deretter oppover. Løvverk blir gul og deretter brun, men forblir på treet. Ofte bare en side av bladet er misfarget, mens den andre side forblir grønt. Bladene dø fra basen til spissen. En infisert treet kan ta fra noen måneder til flere år for å dø helt.

Ledelse


Fusarium wilt er en dødelig sykdom uten kur. Fjerne infiserte trær helt og tidlig for å redusere spredningen av sopp. Kjøpe trær fra pålitelige kilder og unngå overwatering eller planting i dårlig drenert jord. Ikke unødvendig beskjære palmer som dette gjør trærne mer utsatt for sykdom.