Hovudside

Hvordan Grow Sago Palms i Pots

by Walther

Sagos er ikke palmer, men medlemmer av en gammel plantefamilie som heter cycads. Fordi hvis deres sakte vekst, sagos er lett å vokse i en pott og passer godt inn i trange rom. De vil trives innendørs gitt de rette forholdene, noe som gjør dem attraktive dekorative planter. Krever lite spesiell omsorg og å ha noen skadedyr, sagos legge til en tropisk stemning i hjemmet ditt på et bord eller på et kontor lobby.

Bruksanvisning


•  Bland to deler godt drenerende potting mix med en del perlite. Velg en leire potten som er bare litt større enn den forrige potten. Sagos vokser best når litt rot bundet.

•  Ta din sago fra beholderen og forsiktig løsne røttene. Plante sago på samme nivå det var i sin forrige potten. Legg en balansert, tidsbestemte-release gjødsel inn i toppen av potten i henhold til etiketten retninger og arbeid inn i toppen av jord. Vanne planten godt. Ikke la den sitte i vann.

•  Plasser sago i en flekk med lyse naturlig lys. Sagos vil strekke hvis ikke nok lys er gitt. Gjør din sago en kvart omdreining hver uke for å holde veksten uniform.

•  Vann din sago palm når jorda er helt tørr. Sagos er tilbøyelige til rot råtne hvis de er overwatered.

•  Kontroller ofte etter tegn på mealybugs. Behandle dem med isopropanol ved dabbing dem med en dyppet bomullspinne eller sprøyting dem.

•  Beskytt sago ved å gi temperaturer over 50 grader Fahrenheit. Mist ofte for å gi fuktighet. Trim døde lavere blader fra anlegget etter behov.

Tips og advarsler


  • Sago palmer er utsatt for asiatiske skala insekter. Hvis de blitt infisert, fjerne så mange infiserte blader som er praktisk, så ta utendørs og behandle ved sprøyting med sovende olje spray i henhold til etiketten retninger. Spray anlegget tre ganger, hver 10. dag. Hvis du ikke kan flytte den utendørs, beskytte eventuelle møbler, vegger eller tepper rundt det før sprøyting.