Hovudside

Mine afrikanske Violet Buds Turn Brown & vil ikke åpne

by Walther

Mine afrikanske Violet Buds Turn Brown & vil ikke åpne

Det kan være overraskende å vite at de kjente fuzzy blader av afrikanske fioler har bare blitt pryder den amerikanske kjøkkenet siden 1894. Siden den gang har afrikanske fiolett dyrkere utviklet og perfeksjonert hundrevis av forskjellige fioler med blomster i et bredt spekter av farger og løvverk i en utrolig rekke former. De er generelt ansett lettstelte potteplanter, men hvis miljøforholdene ikke er oppfylt, vil afrikanske fioler ofte slippe sine blomster.

Flower Problemer


Muligens en av de mest frustrerende problemene med afrikanske fioler er manglende blomst. Noen ganger blomster rett og slett ikke form, mens andre ganger blomstene kan begynne å utvikle, men knoppene til slutt tørke opp og slippe. Dette problemet er et symptom på manglende miljøforhold. Vanligvis er manglende blomst forårsaket av dårlige lysforhold, men det kan også være forårsaket av temperaturer som er for høy eller lav, jord som er for våt, eller til og med av bensingasser.

Jord Medium


En sunn plante begynner med en skikkelig jord medium. Ofte afrikanske fioler er transplantert inn upassende medier, som forårsaker langsiktige problemer. Bland en del jord, en del torv og perlitt en del for å skape et passende medium for anlegget. Ikke vann anlegget overdrevet; la det tørke noen mellom hver vanning. En afrikansk fiol i stillestående vann er sannsynlig å utvikle krone eller rot råtne.

Riktig Befruktning


Det er lett å over-befrukte en afrikansk fiolett. For mye gjødsel fører til ansamlinger av gjødsel salter, som kan forårsake petiole råte. Gjødsle bare når anlegget ser ut til å trenge det, i stedet for på en tidsplan. Når eldre bladene begynner å gulne eller veksttakten avtar, er gjødsel nødvendig. Sørg for å skylle jorda månedlig med rikelig med vann for å fjerne overflødig gjødsel salter, og at anlegget kan tømmes helt.

Lys og temperatur


Riktig lys og temperatur er avgjørende for blomst produksjon. Afrikanske fiol vil ikke blomstrer utenfor et område på 60 til 85 grader. De vil gjøre best hvis nattemperatur er mellom 60 og 70 grader og dagtemperaturer ikke overstiger 80 grader. Gi lys i åtte til 12 timer hver dag, men unngå å plassere den afrikanske fiolett i direkte sollys. Southeast- eller vestvendte vinduer gir den beste belysningen, men bedre lysstyring kan oppnås ved å supplere med lysstoffrør. Mørkere blader afrikanske fioler vil kreve mer lys enn de lysere blader planter, og det kan ta litt eksperimentere for å finne ut hva som fungerer best for din rekke afrikanske fiolett.