Hovudside

Slik fjerner Hårfarge Fra en Rug

by Walther

Slik fjerner Hårfarge Fra en Rug

Når hårfarge søl på et teppe, kan det være vanskelig å fjerne. Hårfarge er en populær metode for å dekke grå hår eller forsterke fargen på håret. Selv om farging av hår er best gjort av en profesjonell, mange mennesker velger å gjøre sitt eget hår. Det kan være vanskelig noen ganger når du påfører fargen hjemme. Vanligvis hvis fargestoff er sølt på et teppe, hvis det ikke er renset umiddelbart, vil flekken satt i, noe som gjør det vanskeligere å fjerne. Her er en effektiv måte å fjerne hår farge fra et teppe.

Bruksanvisning


Slik fjerner Hårfarge Fra en Rug


•  Blot området av flekken umiddelbart med et stykke tørkepapir. Påfør nok press for å trekke ut det meste av hår farge fra teppet. Kast det brukte papirhåndkle, og plassere en ren stykke over stedet. Blot bort så mye av flekken som mulig, til det ikke er mer farge på håndkle.

•  Hell litt club soda i en sprayflaske. Tillate det å bruse i ca 10 sekunder før spraye den på flekken. Spray club soda på flekken, unngå andre ikke-farget områder. Spray nok til å gjøre det fargede området våt, men ikke mettet. Bruk et stykke rent papir håndkle til blot området. Gjenta blotting prosessen til du får det meste av væsken ut av teppet.

•  Bland to deler vann med en del hvit destillert eddik i en liten kopp. Helle noe av oppløsningen på de fargede området for å gjøre den våte. Bruk en hvit bomullsklut for å rengjøre flekken, arbeider fra utsiden mot midten. Dette vil hindre at flekken sprer seg. Skyll kluten og gjenta trinn. Press med fingertuppene mens tørke. Fast tørk området fra ytterkanten mot midten. Skyll kluten, og gjenta til alle hårfarge fjernes fra teppet.

•  Tørk av våt området ved hjelp av en liten håndholdt hårføner. Slå den på den kuleste temperatur, og hold den direkte over tørkes området før det er tørket.

Tips og advarsler


  • Du kan bruke en vifte til å tørke området etter å tørke bort flekken.
  • Bruk hårspray for å fjerne hår farge umiddelbart.
  • Ikke la teppet vått etter rengjøring av flekken. Den våte området vil tiltrekke seg støv og forårsake fukttransporterende.