Hovudside

Blå Fescue Vekst

by Walther

Blå svingel (Festuca glauca) er en kul-sesongen gress som også er referert til som Festuca ovina var. glauca og blå saue svingel. Som med alle planter, har blå svingel distinkte vekstegenskaper og krav, og er tilgjengelig i mange varianter.

Beskrivelse


De slanke gressblader av blått svingel er metallisk blå-grønn i fargen. Gresset holder sin farge hele året i områder med milde somre. Blå svingel vokser 8 til 12 inches høy og produserer tan, Lacy panicles på høye stengler i løpet av våren. Gresset er hardfør i US Department of Agriculture soner 4 til 8.

Vekstkrav


Blå svingel vokser i små, stive klumper og foretrekker områder med full sol eller lys skygge. Anbefalt planting tid er så tidlig som mulig i løpet av våren. Unngå planting i veldig våt jord, da dette fører til rot problemer. Gresset foretrekker en jord pH på 5,5 til 6.5. Blå svingel trives i kjøligere vær og vokser sakte eller går sovende i svært varme somre.

Varianter


Varianter av blått svingel inkluderer Elijah blå, som har en moden høyde på ca 8 inches med blå blader. Kråkebolle er en annen liten variasjon som vokser ca 6 inches høy og har en sjøgrønn farge. Festuca amethystina er en leire-jord tolerant blå svingel sorten.