Hovudside

Sassafras Tre Fakta

by Walther

Native til enkelte deler av Asia og østlige deler av Nord-Amerika, tiltrekker sassafras tre fuglekikkere på grunn av fugl befolkningen som lever av trærne. Den viktigste predator av sassafras treet er den japanske bille, men treet ser ut til å frastøte mygg.

Beskrivelse


Sassafras trær kan nå høyde på 20 til 40 fot, men noen trær er kjent for å være så mye som 100 meter høy. Barken av unge trær er grønne, som langsomt blir til en brunlig farge som treet aldre. Sassafras trær har en aroma som lukter som vørterøl. Bladene på sassafras treet er litt annerledes enn de fleste trær. Sassafras har tre ulike bladtyper. Bladene kan ha to eller tre lapper og noen kan være oval i formen.

Bruksområder


Folk bruker røttene til sassafras treet for å legge smak til brus. Bladene på treet brukes til å lage te. I noen kulturer, er såper laget ved hjelp av Sassafras oljer for duft og bladene ble brukt til å tykne gumbo. Indianerne brukte Sassafras tre deler for å lage medisiner som ville behandle forkjølelse, leddgikt, diaré og feber.

Dyreliv


Hakkespetter, vaktler, kalkuner og mockingbirds fest på den blå frukt produsert på treet i løpet av høsten måneder. White-tailed hjort, kaniner og svartbjørn spiser bladene, bark og frukt


Relaterte artikler