Hovudside

Hvordan Beregn Kubikkfot i en Air Duct

by Walther

Hvordan Beregn Kubikkfot i en Air Duct

Kanaler lengde er kritisk i HVAC-systemer fordi kanaler som er for lang kan redusere effektiviteten av HVAC-enhet. Tenk på det på denne måten: Kanaler er fulle av luft. Når en HVAC-enheten slås på, først har det å blåse all denne luften ut av veien for å få varm eller kald luft inn i rommet. Å vite hvor mye luft i en hvilken som helst lengde av kanalen kan bidra til å bestemme om viften vil være i stand til effektivt å holde i bevegelse at volumet av luft. Volumet av kanalen er best uttrykkes i kubikkfot.

Bruksanvisning


•  Finn ut om kanalen du beregne volumet er rund eller firkantet. Runde og firkantede duct bruke separate formler for å beregne volumet av kanalsystemet. For en rund kanal, går du til trinn 4.

•  Mål høyden og bredden av plassen kanalen. Multiplisere disse tallene sammen for å få det området av kanalen. Konvertere dette nummeret for å kvadratmeter ved å dividere med 144. (for eksempel, ville 12-tommers-by-10-tommers kanal har et areal på 120 kvadrat inches. Del dette med 144 og du ender opp med 0,833 kvadratmeter).

•  Mål lengden av kanalen. Multiplisere dette nummer sammen med området for å få volumet i kubikkfot. (For eksempel, hvis den 12 cm x 10 tommer kanaler for 20 fot, vil volumet av kanalens løp ville være 16,66 kubikkfot).

•  For en runde duct, måle diameter. Beregne arealet ved å dividere diameter på to for å få radius. Kvadrer radius og multipliserer det med pi (3,14). Konvertere resultatet til kvadratmeter ved å dividere med 144. (for eksempel, ville 8-tommers-runde kanalen ha en radius på 4. Fire kvadrat er 16, og 16 multiplisert med 3.14 er 39,44 kvadrat inches. Del det tallet med 144 og du få 0,349 kvadratmeter).

•  Mål lengden av det runde røret løp. Multiplisere området av lengden for å få volumet i kubikkfot. (Dersom 8-tommers rør løp er 50 meter lang, vil volumet av kanalen være 17,4 kubikkfot).

Tips og advarsler


  • Når du arbeider rundt ventilasjonskanaler, alltid bære arbeidshansker for å unngå å få alvorlige kutt fordi ventilasjonskanaler er svært skarpe.