Hovudside

Slik fjerner Rust fra Antique Metal

by Walther

Antikk metall er fortsatt tilgjengelig i dag i mange former. Serveringsfat, smykker, leker, te sett, møbler og andre elementer både store og små. I de fleste tilfeller, ble antikk metall ikke er gjort med beskyttende belegg for å hindre rust. Dette betyr at når den gamle metallet blir utsatt for mye fuktighet, kan rust utvikles. Det finnes noen måter å fjerne rust fra antikk metall og gjenopprette den til sin opprinnelige utseende.

Bruksanvisning


•  Skrubb av de rustflekker. Bruk en skurepute for å fjerne overflate rust. For små rust flekker kan dette være alt som er nødvendig for å kvitte seg med rust.

•  Påfør hvit eddik til rust flekker med et papirhåndkle. La eddik på rust etter 10 til 30 minutter. Deretter skrubbe av med skurerondell. Tørk området rent. Tørke helt. Hvit eddik er et trygt hjem renere. Den asketisk syre i eddik bidrar til å bryte ned rust på den antikke metall.

•  Lag en pasta ved å kombinere en del lime juice med to deler bordsalt. Påfør lim til rust flekker med en papirtårn. La lim på rust i 2 til 3 timer, ifølge Earth Easy nettsiden. Deretter fjerne rust med en skurepute. Tørk området rent med en fuktig klut eller svamp. Tørke grundig.