Hovudside

Hvordan å tips å plante en Palm Tree Fra Seed

by Walther

Hvordan å tips å plante en Palm Tree Fra Seed

Palme frø, avhengig av art, varierer i størrelse fra 1/4 tommer i diameter til størrelsen av en kokosnøtt. Ifølge forskere med University of Florida, palmer er de eneste plantene på jorden som forplanter seg utelukkende fra frø. Palm frø ikke spirer raskt eller godt, med bare anslagsvis 20 prosent av frø være levedyktig. Friske frø spirer lettere enn de som du har lagret.

Bruksanvisning


•  scarify frø med harde strøk ved hjelp av en liten, skarp kniv eller baby nail clippers. Nick utsiden av frøhylsteret lett for å tillate vann å trenge inn i frøet. Unngå å kutte for dypt.

•  Finn ut om frøet er levedyktig ved å utføre flere tester. Sammenligne frøene til hverandre og kast de som synes innskrumpet. Plasser håndflate tre frø i en kopp med vann fra springen og la dem trekke i 10 minutter. Kast alle frø som flyter til toppen. La de levedyktige frø i bløt i en uke. Endre vann hver dag.

•  Bruk en pott heller enn en seeding flat å starte palmetre frø. Jo dypere potten er mer egnet til utvikling av palm trerøtter.

•  Bland like deler av perlite og torvmose. Bland ingrediensene godt og hell dem i planting potten. Vanne blandingen under omrøring, til det er jevnt fuktig.

•  Plant palmen frø på den dybden anbefales for de spesielle arter. Noen frø, slik som de av kokos flaten, krever toppen av frø som skal eksponeres over overflaten av jorden. Vanligvis plante frøene på en dybde som korrelerer til diameteren av frø, ifølge ekspertene ved University of Florida. For eksempel, plante et frø som er 1/2 tommer i diameter, 1/2 tommers dyp.

•  Plasser potten på et skyggefullt sted hvor temperaturen holder seg mellom 70 til 100 grader Fahrenheit. Dersom dette ikke er mulig, dekker potten med plastfolie og legg den oppå en varmematte, satt til en temperatur mellom 70 og 80 grader Fahrenheit.

•  Hold jorden fuktig hele tiden.

Tips og advarsler


  • Når transplantere hånd frøplante, la frøet å forbli tilkoblet til frøplante.