Hovudside

Hvordan kan jeg bli kvitt jern i godt vann?

by Walther

Hvordan kan jeg bli kvitt jern i godt vann?

Hvis din husholdning bruker godt vann, må du være oppmerksom på mulige forurensninger som kan være i vannet og hvordan bli kvitt dem før du begynner å bruke den godt for drikking eller kokevannet. En vanlig forurensning funnet i godt vann er jern. Selv om jern er vanligvis ikke et helseproblem med mindre det forbrukes i store mengder, kan det påvirke smaken og utseende av vann som kommer fra brønnen. Hvis du bor i en jern-tett region, må du behandle din godt vann for å holde røde, gule og brune partikler ut av den og holde den fra å ha en rusten, metallisk smak.

Bruksanvisning


•  Sjekk vann for å finne ut hvilken type jern forurenser det. Vann som renner klart og deretter blir rød eller brun mest sannsynlig inneholder klart vann jern. Vann som renner rød eller gul med en gang mest sannsynlig inneholder rød-vann jern. Vann som renner brun med en gang mest sannsynlig inneholder organisk jern. Organisk jern kan også være til stede i brønnvann som renner gul med en gang, eller som renner klart.

•  Få tak i en prøve av godt vann og har det testet av din lokale helsestasjon hvis du er usikker på hva slags jern er til stede. Det er viktig å vite hva slags er til stede for å administrere de riktige behandlinger for å bli kvitt jern.

•  Bruk et kalkfilter hvis din godt vann inneholder klart vann jern. En kalkfilter vil ikke tillate jernpartikler gjennom sin filtreringssystem. Derfor vil det må rengjøres jevnlig for å bli kvitt jern buildup.

•  Filter din godt vann gjennom et filtreringssystem for å kvitte seg med rød-vann jern eller klart vann jern. For best resultat bør filtreringssystem du velger å bruke en mangan greenfilter, som ofte kalles en jern filter.

•  Prøv et kalkfilter eller jern filtreringssystem for å bli kvitt organisk jern. Disse metodene kan være effektiv dersom konsentrasjonen er lav, men organisk jern er de vanskeligste å bli kvitt. Hvis disse metodene ikke fungerer, trenger en profesjonell til å utføre en kjemisk oksidasjon å behandle vannet. En filtreringssystem vil fortsatt trenger å bli brukt. Hvis disse metodene ikke fungerer, bør du vurdere en alternativ kilde til vann.