Hovudside

Hvordan lage en Plant Tissue Culture hjemme

by Walther

Hvordan lage en Plant Tissue Culture hjemme

For ivrig gartner, å vite hvordan å forplante planter hjemme, gjennom vev kultur, kan spare mye penger. Det spiller ingen rolle om du ønsker å gjenskape mange planter fra en enkelt favoritt, eller hvis du foretrekker å samle inn prøver på en lokal park for å bringe hjem og vokse for noen hagen utvalg. Den grunnleggende oppsett for anlegget forplantning, gjennom vev kultur, kan enkelt opprettes i ditt eget kjøkken hjemme. Med grunnleggende kunnskap om plante vevskulturteknikker, er det ingen grunn til å kjøpe planter noensinne igjen.

Bruksanvisning


•  Sett på et par av nitril eller latekshansker. Fyll en sprayflaske tre fjerde fulle med isopropanol og topp det hele med destillert vann. Spray disken der du planlegger å arbeide. Også spray hanskene og la dem lufttørke.

•  Suge en Quart-sized krukke i 10 prosent blekemiddel i 10 minutter og skyll den godt i destillert vann.

•  Klargjør anlegget medium i sterile glasset. Kombiner en pakke av MS medium, 2 ss sukker, 1 mg BAP, 1 ml PPM og 1/2-liter destillert vann. Kontroller pH-verdien for oppløsningen med pH-papir. Justere pH til mellom 5,5 og 6,0, bruker natron for å bringe pH opp eller eddik for å hente den ned. Tilsett destillert vann inntil beholderen er fullt av vann.

•  Tilsett 3 spiseskjeer av den fremstilte medium til hver 4-ounce glasset, for en total av 20 glass. Tilsett en klype agar til hver krukke.

•  Cover hvert av glassene i plastfolie, forsegle dem med gummistrikk deretter rote ventilasjonshull i plastfolie med en steril barberblad eller kniv.

•  Mikrobølgeovn glassene i ett minutt og deretter virvle innholdet i hver krukke forsiktig for å sikre at agar-pulver er fullstendig oppløst, og er blandet med den fremstilte medium. Hvis innholdet ikke er homogen, mikrobølgeovn dem igjen i 30-sekunders bursts inntil agar pulveret er oppløst.

•  Fyll et medium glasskrukke med 10 prosent blekemiddel. Etter sprøyting din plantemateriale med 70 prosent sprit, og skylle den i destillert vann, suge plantematerialet i glasset av 10 prosent blekemiddel i 10 minutter.

•  Kast blekemiddel, og med det samme glasset, la plantematerialet synke ned i destillert vann i fem minutter. Endre vann etter ett minutt og igjen etter tre minutter for å sikre blekemiddel skylles bort.

•  Skyll en liten plate med 70 prosent sprit, og la det lufttørke. Flytt plantemateriale fra skyllevannet til den sterile plate med sterile pinsett deretter kutte plantemateriale i små biter med pinsett og den sterile barberblad eller kniv.

•  Legg et stykke av plantemateriale i hvert av de små krukker med agar plantemedium.

•  La glassene i et drivhus eller under en vekst lys i 16 timer hver dag. Etter 4-5 uker, vil små skudd spire fra plantematerialet. Disse små planter kan overføres til vekst plater, vitamin-rik jord eller et annet medium for vekst i agar før de blir plantet i potter eller i hagen.

Tips og advarsler


  • Selv PPM er et biocid og bidrar til å hindre forurensning vekst, er forholdene i agar plante medium skapt for planter å vokse lett. Hvis du oppdager uønsket vekst eller forurensning, plante skuddene i friske, uforurenset beholdere av agar plante medium.