Hovudside

Hvordan hjelpe Pepper Planter Recover i hagen

by Walther

Hvordan hjelpe Pepper Planter Recover i hagen

De fleste pepper varianter produsere grønn frukt, men jo lenger du lar dem på plantene de vil endres til gul eller rød, og har mer smak. Som de fleste spiselige hageplanter, paprika er ikke vanskelig å vokse, men de trenger litt omsorg for å holde seg frisk. Når du oppdager et potensielt problem eller dine pepper planter er ikke ser bra, er det godt å vite hvordan du kan hjelpe dem å gjenopprette.

Bruksanvisning


•  Vann pepper planter. De eldre bladene blir gule og slippe av anlegget dersom pepper planter lider av mangel på vann eller for mye vann. Peppers trenger minst en tomme av vann per uke i vekstsesongen. Det er normalt for pepper planter å wilt litt under den varmeste delen av dagen. Når solen begynner å gå ned, pepper planter gjenopprette. Når du vann, prøv å vann på bakkenivå, ikke over toppen av plantene.

•  Kontroller pepper anlegget jevnlig for bugs. Cutworms vil målrette spirene og de er ansvarlig for å gjøre mest mulig skade. Sjekk under blader for bladlus som dette insektet vil føre til bladene å forvrenge og wilt. Armyworms og frukt ormer vil spise på frukt. Hornworms spiser bladene og disse insektene er store nok til å se uten problemer. Whiteflies overføre virus, og vil føre til at bladene til å skrumpe, gulne og falle.

•  Styr et insekt problem raskt. Du kan plukke dem av for hånd eller spray med et insektmiddel. Spray hele anlegget gjør at sprayen når undersiden av bladene. Sørg for å velge et insektmiddel som er trygt for pepper planter og følg anvisningene på etiketten. En sikker måte å fjerne insekter er å vaske bladene med insekt såpe. Du kan lage din egen ved å blande to spiseskjeer oppvaskmiddel og en gallon av varmt vann.

•  Sjekk bladene for flekker. Hvis bladene eller stilkene har runde eller avlange flekker med grå sentre og mørke brune kanter, kan dette indikere Cercospora blad spot, en sopp sykdom. Perioder med varmt, fuktig vær vil føre til denne sykdommen. Å bidra til å kontrollere Cercospora blad spot, rent ut i hagen etter hver sesong. Ved første tegn på denne sykdommen, spray med kobbersulfat. Du er nødt til å gjenta søknader til værforhold endring.

•  Kontroller for bakteriell flekk på undersiden av pepper blader. Flekkene vil ha en uregelmessig formet vann-gjennomvåt spot. De vil slå lilla med svarte sentre og en gul glorie vil omfavne de plassene. Bladene vil se fillete, da vil gulne og falle av tidlig. Hvis du ser hevet vann-gjennomvåt flekker på frukt, er dette en annen indikasjon pepper anlegget har denne sykdommen. Å kontrollere bakterie spot, spray pepper planter med kobber sulfat ved første tegn på denne sykdommen. Gjenta til været bedrer seg. Å holde det skjer igjen neste år, må du rotere avlinger hvert år og rengjør vegetabilsk rusk ut av hagen.

•  Sjekk for blomstre slutten råte, som er et resultat av mangel på kalsium. Hvis bunnen av dine Peppers har en svart flekk og ser ut som om de er råtne, indikerer dette blomstre slutten råte. For å løse dette problemet, vanne paprika grundig slik røttene vil absorbere kalsium. Hvis jorda er mangel på kalsium, strø litt kalk rundt bunnen av pepper.

Tips og advarsler


  • Plante paprika når all fare for frost er over. De trenger å ha godt drenerende jord, ellers er de mer utsatt for sykdom eller sopp.
  • Ikke kast syke planter i kompost haug. Sykdommen vil ikke dø i løpet av vinteren og vil reinfect planter neste år. Kaste planter og støvet bort eller brenne dem.
  • Desinfisere dine hagearbeid verktøy med rubbing alkohol etter å ha jobbet med syke planter.