Hovudside

Informasjon om Thuja

by Walther

Informasjon om Thuja

Av de seks arter i slekten Thuja, to gjør sitt hjem i Nord-Amerika, mens de fire andre vokse innfødte i Asia. En del av sedertre familie (Cupressaceae), navnet "thuja" kommer fra det greske ordet "thuia", som betyr en aromatisk tre. De to hører hjemme i Nord-Amerika, Kjempetuja og Thuja occidentalis, okkupere motsatte sider av kontinentet og har forskjellige egenskaper.

Kjempetuja


På grunn av den flate, brettet utseendet på denne trær løvverk, navnet "plicata" kommer fra ordet "plicate", som betyr "kastet inn plater." Kalt western red cedar, pacific arbor eller gigantiske thuja, tar dette treet opp residens i Pacific Northwest og opp Stillehavskysten til Alaska, ifølge USDA Forest Service.

Tre Beskrivelse


Tar sin plass blant tre gigantene, kan denne arten nå svimlende høyder av 200 meter høye med en stammediameter på 16 meter over. Men i gjennomsnitt det vokser rundt 70 meter høy og 25 meter bred. Som navnet, western red cedar, kjerneveden av thuja plicata vises rødlig til rosa brun. De blanke mørkegrønne nåler på dette treet har et harpiksholdig kvalitet og misfarge til en skjemmende gulgrønn farge, ifølge University of Connecticut.

Bruksområder


Veldig holdbar, blir tre av det gigantiske thuja alt fra terrassebord til helvetesild til tre for å bygge båter, bokser og dører. I landskapet, det gir seg som vindfang, hekker og prøven planter.

Thuja occidentalis


"Occidentalis" står for "vestlig" og refererer til den vestlige halvkule, eller New World hvor Thuja occidentalis vokser. Ofte kalt nord hvit sedertre eller østlige arborvitae, dette sedertre spesifikt vokser opprinnelig i det østlige USA og i Canada. Avhengig av sorten, tar denne art har også form av en stor busk.

Tre Beskrivelse


I gjennomsnitt, når den nordlige hvit seder 50 meter høy med en diameter på to meter, ifølge USDA Forest Service. Den hvite yteved avgir en krydret lukt, som minner om andre sedertre. Evergreen, klamrer skala-like mørk grønne blader tett til stilkene. Noen av bladene faller om høsten, med resten snu en lys grønn til brun farge. I likhet med tre, har bladverket en stikkende lukt. Flaky bark på trær vises en rødbrun farge.

Bruksområder


Den jevne korn og smidighet av Thuja occidentalis gjør det enkelt å jobbe med. Ofte gang kuttet ned, disse Thuja trær blitt trelast, gjerdestolper, woodenwares og selv båt deler. I tillegg har det maling og lim godt. I landskaps, vokser dette treet som et eksemplar busk, foundation plante eller i en hekk.