Hovudside

Hvordan lage en seks fot høy Bokhylle

by Walther

Hvordan lage en seks fot høy Bokhylle

Bokhyller i hjemmet ikke bare fungere som en lagringsenhet, men også forbedre den estetiske appell av rommet. Selv om dyrere tre som eik kan brukes, er standard furu holdbar og sterk, og er lett beiset eller malt til en annen farge hvis ønskelig. Bredden av bokhyllen er avhengig av størrelsen på plass vil det bor, og avstanden mellom hver hylle - så vel som hver shelve bredde - vil bli bestemt av størrelsen av bøkene blir lagret.

Bruksanvisning


•  Mål og merk to tre planker for sidene av bokhylle, hver til seks meter. Plasser en vinkelhake tvers siden av hver planke på mark, kjører en blyant langs siden av settet torget for å skape en rett loddrett linje på begge plankene. Bruk en sirkelsag eller håndsag å så gjennom hver planke på linjene. Bruk fint sandpapir for å fjerne splinter fra kuttene.

•  Plasser de to 6-fots planker horisontalt på bakken, rygg mot rygg. Fra den ene ende, måle på sidekantene av plankene avstanden mellom hver hylle, som markerer hver avstand med et sett firkantet. Snu plankene over slik de andre sidekantene er sammen og vender opp. Måle disse sidekantene med de samme avstander mellom hver hylle. Hvile hver hylle på den ene siden, og bruke vinkelhake og blyant for å kjøre en rett linje mellom hvert sett med sidemerker.

•  Lag tre like langt merking langs hver linje. Bruk en 1/16-tommers bor til å bore gjennom plankene på hver mark - disse hullene vil være der skruene holde hyllene til sidene av bokhylle. Bruker en forsenkningsbits til å fjerne spon fra hver boret hull, samt tillate for formen på hver skruehodet å være i flukt med (eller under) treoverflaten uten frykt for sin splitting veden.

•  Mål og kutt i hyllene til de ønskede lengder, fjerne alle fliser med sandpapir. Stå den første hylle horisontalt på gulvet mellom de to sidene av bokhylle - posisjonere sokkelen slik at skruehullene i bokhylle sidene vil bli foret opp med endene av sokkelen. Installere 2-tommers treskruer gjennom de tre hullene i hver bokhylle side og inn i endene av sokkelen. Gjenta denne prosessen med hver hylle. Sand av alle blyantstrekene. Beis eller maling bokhyllen til ønsket farge.

Tips og advarsler


  • Dersom skruehodene er under overflaten av trevirket, kan tre fyllstoffer anvendes for å dekke hvert hode. Når tørr, til sand over området gjør det glatt før beising eller maling.
  • Bruk vernebriller ved saging gjennom trelast.