Hovudside

Hvitpilbark Vs. Hvit Willow Bark ekstrakt

by Walther

Avledet fra plantearter Salix alba, er white willow bark en urtemedisin som tradisjonell medisin bruker å lindre feber, smerter og betennelser. Willow bark inneholder salisylsyre, som ble brukt i løpet av slutten av 1800-tallet for å utvikle aspirin.

Bruksområder


Naturmedisinere anbefaler vanligvis white willow bark og dens ekstrakt for å hjelpe lindre smerter og betennelser, spesielt at forbundet med hodepine, ryggsmerter, bursitt, slitasjegikt, leddgikt og ulike typer muskelsmerter. I tradisjonell medisin, er white willow bark noen ganger også brukt til å behandle feber og symptomer assosiert med influensa.

Forskjeller


De viktigste forskjellene mellom white willow bark og dens ekstrakt er ikke forbundet med deres medisinsk bruk eller potensielle effekter, men i stedet i hvordan du tar de rettsmidler. White willow bark blir vanligvis oppfattet som en te ved å koke barken i vann, mens willow bark ekstrakt er tatt i form av kapsler, tabletter eller tinkturer.

Advarsel


Fordi white willow bark inneholder samme type aktive stoffer som aspirin, utgjør urt lignende risiko. Ikke ta white willow bark eller dens ekstrakt hvis du har gastritt, magesår eller en allergi mot acetylsalisylsyre. Unngå å gi willow bark til barn, på grunn av risiko for Reyes syndrom, som er en alvorlig lidelse knyttet til salisylater funnet i willow bark og aspirin. Reyes syndrom forekommer hos små barn og medfører skader på hjernen og andre organer. Willow bark og dens ekstrakt kan øke blødningsrisiko dersom du tar det med blodfortynnende som Coumadin eller ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs).