Hovudside

Hvordan Grow Cilantro Urter

by Walther

Hvordan Grow Cilantro Urter

Koriander, også kjent som koriander til de asiatiske og europeiske land, er en liten årlig urt som vokser naturlig i store deler av Middelhavet og Sør-Europa. Navnet kommer fra det spesielt ubehagelig lukt av anlegget mens det er fortsatt økende. Denne lukt gir vei til en svært hyggelig Lemony duft på planta € ™ s modning. Nesten alle deler av planten er spiselige. Bladene og røttene blir brukt i indisk samt ulike asiatiske retter. De kuleformede frø-lignende frukt som koriander produserer brukes av konditorer å gjøre smaks sirup samt Distillers å legge til et hint av sødme til gin. I Amerika, er denne urten mest brukt i tørre grill gnir eller malt opp og plassert i barbecue sauser å legge til et snev av det eksotiske til smaken av grillet kjøtt. For dette formål, her er en guide til hvordan å vokse koriander, samt høsting og lagring av det til senere bruk.

Bruksanvisning


Økende Cilantro


•  Begynn med å rydde en plass i hagen din eller hagen hvor du vil så frøene i midten av april. I motsetning til mange andre urter, kan koriander ikke bli transplantert vellykket. Det vil gå inn i sjokk og mister alle sine blader hver gang. Du bør velge et sted som mottar full sol hele dagen og er plassert høyt som på toppen av en bakke, slik som å oppmuntre til god jord drenering.

•  Bruk spade og hakke for å fjerne den plassen du har tenkt å bruke av andre planter, gress eller ugress. Dyrke jorden godt og bland inn så mye torvmose som du er i stand til å få hendene på. Hensikten med dette er å løsne jord og reduserer dens evne til å holde på fuktighet. Koriander er svært utsatt for sykdom og andre problemer når de utsettes for høy fuktighet.

•  Cut kanaler om en tomme dypt ned i jorden. Hver kanal bør være minst en fot lang og adskilt av minst 8 inches fra hverandre.

•  Linje bunnen av hver kanal med solid gjødselkorn og deretter sår frøene. Dona € ™ t bekymre deg om avstand dem fra hverandre, spre dem så tett som du vil. Når det vokser i umiddelbar nærhet til hverandre, koriander urter fletter sine rotsystemer, styrke hver plante og forbedre sine sjanser til å overleve.

•  Dekk kanalene med en løs dusting av jord og vann dem lett. Fortsett å vanne dem regelmessig - en gang annenhver dag bør være tilstrekkelig. Pass på å ikke vanne frøene hvis det har regnet den dagen, som de kan dø veldig lett når de er over-mettet.

•  Harvests koriander planter ved å klippe dem av på bakkenivå i midten av august ved hjelp av en sigd eller et sett med hagesaks. Du kan rykke dem i stedet, men hvis de døde rotsystemer er igjen i jorden de vil bidra til å gjødsle jorda i forberedelse til nyplanting neste sesong.

•  Samle plantene i løse bunter og knytte dem sammen. Henge dem opp ned i et tørt og kjølig sted for å tørke dem ut. Bladene kan brukes før de blir tørket, men fruktene bør tørkes helt før de spises eller brukes i matlaging. Samle fruktene ved å legge plantene ut på en klut og slå dem med en stang. Dette ligner på å treske i at ved å slå plantene du vil riste løs fruktene fra sitt skall.

Tips og advarsler


  • Noen mennesker har en særegen genetisk egenskap som hindrer hjernen fra riktig tolke smaken av koriander. Slike folk rapporterer følelsen de får er lik plassere et såpestykke i munnen.