Hovudside

Hva slags planter som skal brukes til Landscaping

by Walther

Hva slags planter som skal brukes til Landscaping

Gartner gir et hjem eller bygge karakter, definisjon, struktur og personlighet. Gartner stiler varierer fra region til region. Kjør rundt nabolag og ta notat av planter og blomster som du ser oftest. Dette vil gi deg en indikasjon på hvilke typer planter som kan fungere best. Velg planter som vil gi farge og interesse verdi til landskap design hver sesong av året.

Know Your Plant hardførhet Zone


Det første trinnet for å bestemme hvilke typer planter til å bruke er å vite din anlegget hardførhet sone. Dette vil spare deg for tid og unngår kostbare feil i plantevalg. Bruk din sone som din guide for å velge planter som vil trives i jord og klimaforhold der du bor. Besøk USDA hjemmeside for å finne din sone - usna.usda.gov.

Trær og busker


Mens blomster gir farge til landskapet, er det faktisk trær og busker som former og gir definisjon til generelle landskapet design. Trær og busker anker og "etablere" landskapet design. Vurdere planter som vil gi ditt behov for skygge, personvern, farge eller ornamenter. En japansk lønn vil gi en iøynefallende framvisning av farger fra rødt til oransje i høst. Et riktig avstand rad med azalea eller rhododendron busker vil gi en knockout show av farge på våren og pågående grønne bladene når blomstringen sesongen ender.

Stauder


Planting stauder er en smart og kostnadseffektiv tilnærming til å velge planter for landskapet. Stauder vil "komme tilbake" hvert år, så du slipper å bruke tid eller penger erstatte planter. Påvist vinnerne med en lang merittliste for suksess er ofte gammeldags favoritter som begonier og geranier zinnias og mødre. The New England Aster er en god vinner, og oppført som en "Great Plant for amerikanske Gardens" av American Horticultural Society for sonene 3 til 9. Også inkludere pærer som tulipaner, påskeliljer eller duftende og høye voksende hyasinter i landskapet planer.

Ettårige


Velg årlige planter for å gi farge "pop" i landskapet design. Oppsiden til årbøker er at de er generelt rikere og mer levende i fargen enn stauder. Ulempen er at de bare varer en sesong. Prøvd-og-sann fargerike blomster ettårige spenner fra stemorsblomster til petunia. Vurder også løvverk for kontrast og tekstur, for eksempel en dyp, ametyst potetplante eller chartreuse grønnfarget coleus.

Ground Covers


Bakken dekker gjøre for hagelandskap hva en matte bord gjør for et bilde eller fotografi. En fantastisk bunndekkende plante vil gi landskapet definisjon og trekke øynene av seere til de andre plantene. For eksempel vil bearberry legge en blank og eviggrønne grensen med blomster som skifter farge fra rosa til hvitt til rødt gjennom årstidene i sone 2 til 6.