Hovudside

Hjort Resistente Roses

by Walther

Hjort Resistente Roses

Hjort blir en hyppig problem blant gartnere og landskap hjem likt. Mange hjort liker å mate på våren når deres unge begynner å gjøre sin vei ut fra skogkledde områder og Creekside Lands. De fleste hjort foretrekker proteinrike planter, som roser, og er ofte funnet smaker nesten alt som vokser på landskapet.

Typer


Rugosa roser er hjort motstandsdyktig på grunn av duften av fedd som naturlig springer ut fra busken. De har også torner langs stilkene og tykke, skinnlignende blader. Andre svært tornete busker med tøffe blader inkluderer Konigin von Danemark med rosa blomster, rosa blomstret crested mose og den stripete mose med røde og hvite strippet petals.

Misforståelse


Selv om noen roser er klassifisert som hjort resistente, kan noen hjort likevel valgte å prøve og smake rosebusken før rygger unna. Hjort avhengige av luktesansen, derfor unngå timian, salvie, lavendel og gressløk. Duften av rugosa rose sies å ta på seg en sterk fedd-lignende fragrence, avskrekke hjort fra å nappe. Imidlertid vil lukten alene vil ikke garantere hjort holde seg borte. Som Dr. Leonard Perry beskriver, "ikke stole på slike (hjort resistente) planter som idiotsikre hele tiden og på alle steder."

Geografi


Roser generelt er tempererte klimasoner 4 til 9, med noen unntak til sonene 3 og 10. Deer-resistente roser har samme nivå av temperatur toleranse. De svært vanskelige roser, som vanlig mose rose og familie, er egnet for sonene 4 gjennom 9. Sykdom-resistente roser, inkludert delicata, hansa og Scabrosa, er best dyrkes i sone 3 til 8. Sone 4 i USA er funnet så langt nord som deler av Montana og Dakota. Sonene gradvis gå opp i antall som du går ned mot syd. Sone ni kan finnes i deler av Florida, Arizona og California.

Identifikasjon


Rugosa roser ikke ligner den klassiske skildring av en rose. Den hvite rugosa, for eksempel, har seks kronblader i et åpent ansikt design. Knoppene av den hvite rugosa er rosa og hofter er vanlig rødoransje. Den hansa rose er fluffy og buntet sammen som en stor peon. Rose hoftene til hansa er dyp rød, og kronbladene er en mørk lavendel og vedta en oransje tone tidlig i høst.

Expert Insight


Ifølge Dr. Leonard Perry, Extension professor ved University of Vermont, hjort oppsøke planter høy i protein og nitrogen. Disse næringsstoffene hjelpe den unge vokse i de tidlige våren og bistands dollar i produksjon av gevir. Siden hjort kan bare opprettholde en liten mengde nitrogen i sine organer, må de stadig mate å holde sine næringsstoffer høy. Hjort vanligvis ikke velge roser som har en sterk duft, torner eller bust. Hjort også holde seg borte fra fuzzy planter, som vanlig mose rose.