Savage kjøttetende planter


Savage kjøttetende planter

Kjøttetende planter har utviklet uvanlige overlevelse mekanismer for å takle mangel på nitrogen i deres habitat. Den lave nærings jord i myrene der de vokser har utilstrekkelig nitrogen for disse plantene til å trives, selv om det er rikelig med vann og solskinn. Insekter kan gi den nødvendige nitrogen, så kjøttetende planter har tilpasset seg sine omgivelser ved å fange insekter for mat.

Voksende Krav


Fuktig, sur jord, en fuktig atmosfære og sterkt lys er avgjørende for disse plantene til å trives. Et stort terrarium toppet med plexiglass gløtt opprettholder et passende nivå av fuktighet. En 1 cm lag av grus på bunnen med en kombinasjon av to deler sphagnum torvmose, og en del grov sand frembringer den nødvendige plantevekstmediet. Et vindu som vender mot øst eller vest mottar minst én til to timer av direkte sol er tilstrekkelig belysning.

Prey


Den tropiske rekke pitcher plante produserer en aroma som tiltrekker pollinatorer, for eksempel bier og møll. En mindre duftende arter fanger krypende insekter, slik som biller. Den kjøttet bromeliad favoriserer maur, mens vannlevende kjøttetere, såsom bladderworts, mating av insektlarver, som mygg, samt små krepsdyr og småfisk. Store pitcher planter kan også innta små frosker, øgler, gnagere og fugler.

Fangst Mekanismer


Den Venusfluefanger og vannhjul har snap feller som lukker over et insekt når det berører utløseren hår. Pitcher plantens fallgruve felle lokker offeret med farge og lukt inn i brettet blader fører til glatte bassenger fylt med fordøyelsesenzymer. Sundews og butterworts har klebrige feller som flypaper. De bladderworts har hengslede dører foret med trigger hår. Korketrekker planter har hummer-pot feller, kronglete rør foret med hår og kjertler.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler