Hovudside

Hvordan eliminere Duckweed

by Walther

Duckweed er en flytende ugress som vokser i vann. Det sporer ny vekst etter tre dager, og kan raskt dekke overflaten hvis den ikke blir kontrollert. En overflate fullstendig dekket av andemat kan se solid nok til å gå på, noe som har ført til flere ulykker.

Metodene for andemat kontroll involvere øste opp dammen luke, rengjøring av dammen og legger fisken som spiser ugresset.

Bruksanvisning


•  Bruk en netto designet for bassenger, en rake dekket med cheesecloth eller en planke for å fjerne Duckweed fra dammen. Trekke verktøyet over overflaten av vannet for å samle opp så mye som mulig andemat. Hvis du ønsker å eliminere Duckweed helt, gjenta prosessen daglig inntil det er ingen igjen, og deretter gjenta prosessen hver to uker.

•  Rengjør dammen: Hvis du har en kunstig dam, kan du fjerne fisken i dammen, og plassere dem i et egnet område, deretter tømme dammen og skrubbe den med et desinfeksjonsmiddel. Vask dammen ren med vann og deretter fylle på. Sjekk alkaliske nivået av vannet før du bytter fisk.

•  Legg Duckweed spisende fisk til dammen. Noen fisk som koi nyte Duckweed og vil hjelpe deg å kontrollere spredning.

Tips og advarsler


  • Duckweed har sine fordeler; det bidrar til å fjerne alger i dammer. I "The Ultimate Water Garden Book," forfatteren Jean-Claude Arnoux anbefaler at du lar en kontrollert mengde andemat i vannet for å kontrollere veksten av alger.
  • Siden denne dammen luke sprer seg raskt, er det best å forkaste det nøye. Kast det i en komposthaug, begrave den i et hull eller kaste det i en søppelbøtte.