Har en Lavendel Lily Trenger sol eller skygge?


Lavendel fjellet lilje (Ixioliriaceae tataricum) legger flyktig farge til sent på våren hager innen US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 4 til 7 med sine levende, lilla-fargede blomster. Det er en sorgløs plante som krever svært lite hands-on vedlikehold hvis det er dyrket under de rette forholdene. Full sol eksponering er best for lavendel fjell liljer, selv om de vil tolerere noen lys morgen skygge hvis plantet i en godt drenert seng med ly fra sterk vind.

Vekstforhold


Den vevre, hyasint-lignende utseende av lavendel fjell liljer står i motsetning til deres robusthet. De oppsto i de tørre steppene i Sentral-Asia hvor kald, tørr luft og nådeløs sommersolen formet sine tilpasninger. Hager med tørr jord og full sol gi riktige forhold for dyrking, selv om deres slanke, 15- til 20-tommers-høye stilker er noe skjør og kan brekke i sterk vind, så de bør plantes i en skjermet beliggenhet. Lavendel fjell liljer tilbringe sommermånedene samle energi gjennom bladverket sitt for å berike sine pærer. Dim vekstforhold hemme prosessen, mink blomstringen sin skjerm og til slutt forkorte deres levetid.

Mellomrom og Planting


Lukk planting gir den mest spektakulære blomstring skjerm i lavendel fjell liljer, selv om hver pære fortsatt krever omtrent fire kvadrat inches av plass for å gi tilstrekkelig rom for root produksjon. I midten av høsten, plante løkene i en forberedt seng på en dybde på 4 til 6 inches. Mange pærer balk på varmen nær en sørvendt vegg, men lavendel fjell liljer trives i en slik posisjon, og vil raskt naturalisere, forming viltvoksende fonner. Som med alle pærer, må lavendel fjell lilje pærer bli løftet og plantet noen få år i høst for å lade sine blomstringen.

Care Krav


Lavendel fjell liljer kan overleve med bare overfladisk omsorg, selv om regelmessig vedlikehold og oppmerksomhet vil bidra til å forlenge en anleggets levetid og holde den blomstrende godt. Gi en tomme vann hver uke under den aktive vekstsesongen, men vann i bunnen for å holde vannet spruter på bladverket. Som blomstene visne, dryss 1/8 kopp lav nitrogen, 5-10-10 ratio gjødsel over hver kvadratmeter av vekst. Sørg for at jorden er fuktig når gjødselen blir brukt, og vann etterpå for å presse den videre ned i jorda. De brukte blomstene kan fjernes eller venstre på plass for å modnes til frøbelgene, som tilbyr dekorativ verdi med sin runde, gråsort-blå bær.

Potensielle problemer


Til tross for sin medfødte tilpasningsevne, lavendel fjell liljer er ikke uten sine problemer. Det vanligste problemet for de pærene er dårlig planting. Både riktig avstand og dybde må følges for å produsere sunne, produktive planter, og de må være plantet til rett tid av året. Et annet vanlig problem er pære råte, som oppstår når pærene er over befruktet eller vokst i mettet jord. Påfør minimum av gjødsel og alltid la jorda tørke ut mellom hver vanning for å la pærene å puste.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler