Hovudside

Hvordan lage elektrisitet fra Wind

by Walther

Hvordan lage elektrisitet fra Wind

Elektrisitet kan gjøres ved hjelp av vinden til å lage strøm. En vindturbin blir brukt til å konvertere vinden til elektrisitet. Turbinen ser ut som en vifte stående på en stang. Vind spinner bladene til å drive en generator som ligger inne. Makt laget av generatoren blir utnyttet og satt ut for forbruk. Vindkraft er en økonomisk og miljøvennlig energikilde.

Bruksanvisning


Elektrisitet fra Wind


•  Først blir en vindturbin montert i et flatt område som er kjent for å ha blås dager. En turbin fungerer motsatt vei en fan gjør. Når vinden kommer det viser bladene.

•  Spinning Bladene er forbundet til en aksel som begynner å dreie seg som knivene går raskere. Akslingen er koblet til en generator fremstilt av magneter og kobberspoler. Som akselen svinger, opererer det generatoren.

•  Når generatoren spinner det skaper elektrisitet som kan utnyttes og brukes for å drive elektriske apparater.

•  Den energi som er tatt opp av generatoren blir overført gjennom tykke, kobber spoler. Disse spoler vanligvis kjører under jorden og blir distribuert til en transformatorstasjon. En transformatorstasjon kan være så enkelt som en gruppe av batterier eller så komplisert som en kraftnettet.

•  Fra transformatorstasjonen, er kraften sendes til elektriske apparater, boliger og bedrifter, og kan brukes til å kjøre utstyr som trenger en strømkilde.

Tips og advarsler


  • Bygg din egen vindmølle sparer penger på strøm hver måned. Ressurser som befinner seg under tilby detaljert instruksjon og støtte på å bygge en bolig vindturbin.