Hovudside

Er det best å plante tomater Tidlig i varmt klima?

by Walther

Er det best å plante tomater Tidlig i varmt klima?

Tomater er blant de mest pirkete av grønnsaker til å vokse i USA, men er også en av de mest elskede, og hundrevis av raser av tomater har blitt utviklet for vekst vane og foretrukne klima, samt for tekstur og smak. Når det er sagt, allmennpraksis for dyrking av tomater i varmt klima er sikkert annerledes enn i mer tempererte klima.

Optimal temperatur


Som en generell regel, tomater har ganske spesifikke preferanser vedrørende temperatur. De vokser best på en dagtemperatur på 70 til 80 grader Fahrenheit og 60 til 70 grader gjennom natten. Når temperaturen blir høyere enn dette, tomater trenger exorbitantly større mengder vann for å slå varmen og vil alltid gi mindre av en avling. Heldigvis har mange tomat raser blitt utviklet som tåler varme og tørke bedre enn tradisjonelle varianter.

Skadedyr og sykdom


Det er andre grunner til å plante tomater tidligere i sesongen i varmere klima som korrelerer mer indirekte med temperaturen. Som et resultat av sesong varme, sørlige strøk tendens til å ha et større utvalg av skadedyr og sykdommer enn andre områder av landet, og disse skadedyr tendens til å komme ut tidligere i år. Tomater er spesielt utsatt for skadedyr når de er unge og fortsatt utvikling, så det er en god idé å plante tomater før insektene gjøre veien ut i hopetall. Denne måten, etter den tid skadedyr er ute i full kraft, tomatplanter er i stand til enkelt å bekjempe det som kunne ha drept dem da de var yngre.

Når man skal plante


Det finnes en rekke områder i USA som kan anses som varmt klima; og som et resultat, er det ingen bestemt tid for å plante. Planting tid for tomater i varmt klima varierer mellom tidlig mars og midten til slutten av april. Som en generell regel, er det best å plante tomater så snart som mulig etter siste frost; eller hvis det ikke er frost, bør tidlig i mars være i orden.

Fall Planting


Til tross for å måtte slå varmen og avverge insekter for å få en vellykket sommer tomat avling i et varmt klima, det er en stor fordel å voksende tomater i et varmt sted: Du får to vekstsesonger. Mens det i mer tempererte klima er det liten sjanse for å lykkes med voksende tomater i høst, er det lettere i varmere klima for å dyrke tomater i høst enn i sommer. Plant en gang tidlig og igjen mot slutten av august for å få to tomat avlinger.