Hovudside

Hydrangea voksende soner

by Walther

Hydrangea voksende soner

Hortensia er en sammensatt gruppe av blomstrende busker som vokser godt i en rekke voksende soner over hele USA. Hortensia er ofte plantet i hjemmet hager som prøven planter på grunn av de store, utsmykkede blomster som dekker anlegget i hele sommer. Det er flere arter av hortensia tilgjengelig for bruk i hjemmet hager, og hver art har en særegen voksende sone der det vil overleve og blomst.

USDA Plant hardførhet Zones


The United States Department of Agriculture Plant hardførhet Zone Kartet viser gjennomsnittlig minimumstemperatur for hvert sted i landet. De hardførhet soner er inndelt i 10 forskjellige soner som har ulike Gjennomsnittlig minimum temperaturområder gjennom vinteren. Planter er gitt hardførhet sone tall for å angi i hvilke områder er i stand til å overleve vinteren, år etter år, i USA.

Hydrangea hardførhet soner


Noen arter av hortensia er mer kaldt hardfør enn andre, ifølge Ohio State University. Klatring hortensia (Hydrangea anomala) vokser i USDA Plant hardførhet Soner 4 gjennom 7. Bigleaf hortensia (Hydrangea macrophylla), en av de mest plantet hortensia i henhold til Iowa State University, er best egnet for varmere steder og vokser i sone 6 til 9. panicle hortensia (Hydrangea paniculata) vokser best i sone 3 gjennom 8. Glatte hortensia (Hydrangea arborescens) har attraktive blomster som rival de bigleaf arter, men er mye mer spenstig og vokst i sone 4 til 9.

Blooming Problemer


Hortensia plantet i utkanten av sin hardførhet sone ofte sliter produsere blomster, ifølge North Carolina State University. Mens bladknopper av hortensia planter er i stand til å overleve kjølige vintre uten problem, blomsterknopper er mer følsomme for kulde, og kan ikke overleve den samme vinter. Som et resultat, hortensia planter utvikle tykk, frodig løvverk på våren, men deretter ikke klarer å produsere blomster gjennom sommeren fordi knoppene ble skjebnesvangert skadet av de harde vintertemperaturer. Pass på at blomsterknopper av hortensia du ønsker å plante på din eiendom er egnet til hardførhet soner for å unngå blomstrende problemer.

Kultur


Plante hortensia i delvis skygge med fuktig, godt drenert jord. Finn hortensia i nordlige skråningene nærheten eviggrønne trær hvis du bor i et område som opplever milde vintre og temperatursvingninger som kan føre til blomsterknopper å utvikle tidlig i vinter. Mangelen på vinteren sol og nærhet til store trær hindrer blomsterknopper fra fremvoksende i perioder med varmt vær i vinter.