Hovudside

Gjør det selv Aluminium Patio Markiser

by Walther

Aluminium er ofte den foretrukne dekker for en patio markise. Aluminium er lettere enn tre og andre metaller, lett å klippe, og holdbare. Det vil ikke rust eller brytes ned i tøffe værforhold, og kan kjøpes i en rekke attraktive stiler. Du trenger hjelp til å installere din aluminium patio dekselet. Selv om aluminium er lys nok til at selv store paneler er ikke tung, vil du trenge stiger og hjelp til å løfte brikkene på plass og fest dem. Mange aluminium patio dekker kommer som byggesett, komplett med staver, installasjons komponenter og instruksjoner.

Bruksanvisning


•  Mål uteplass (lengde og bredde), og bestemme hvilken stil av aluminium markise du vil - solid panel, gitter eller annen variant. Også bestemme om du ønsker å feste den til veggen av huset (hvis terrassen ligger an huset), eller om vil være frittstående. Deretter finne din arealet (lengde ganger bredde) og orden nok aluminium materiale til å passe. Mange aluminium patio taktekking kits eller markiser kommer som byggesett, komplett med støttestenger og installasjonsmateriell. Hvis du kjøpe separate komponenter, bestemme hva slags støtte og innramming polene du ønsker (aluminium, stål eller tre) og kjøpe dem, med maskinvare.

•  Oppreist hjørnestolper, hvis terrassen ikke allerede har dem. Hvis du kobler forteltet til husveggen, kan du enten plassere innlegg tilstøtende veggen, eller spikre en hovedbok bord (en 2- ved 6-tommers bord) på veggen for å støtte aluminium rammeverk. Synke innlegg i bakken i hjørnene av terrassen, i hull så dypt som om lag en tredjedel av høyden, og fest dem med betong. Eller du kan montere polplatene på betong patio - disse er firkantede eller runde holdere med flenser som skrue inn i betongen uteplass. Hvis terrassen er større enn dine aluminiumspaneler, legger midtstolpene for støtte.

•  Bruk din aluminiumsdeksel, rundt alle sider og, etter behov, i sentrum. Bruk tre innramming (2 av 4-tommers trelast) hvis utvendige innlegg er tre, eller bruke aluminiumsskinner, som er boks-lignende rør som kan settes sammen i hjørnene med vinklede kontakter - rørene glir inn i kontaktene, som deretter montere i stolpene med skruer. Hvis du kjøper en markise eller taktekking kit, vil poler og kontakter komme med det.

•  Dekk rammen med aluminiumspaneler, skru panelene inn i sideskinner og innlegg. Starter ved bunnen og arbeide opp, slik at paneler overlapper hverandre på toppen sømmer. Pass på at det er en svak helling vekk fra huset slik at vannet vil renne av og ikke samle på aluminiumstaket. Hvis du trenger midtstolpene, kan du gjøre dem høyere, slik at aluminium markise bakkene borte på begge sider; deretter dekke toppen med peak caps. Noen solide aluminiumspaneler kommer med sikringsanlegg sider, så en panel glir inn i neste. Du trenger stiger og bidra til å installere takplater. Bruk tin klipp eller et metall sag for å kutte paneler til å passe, etter behov.