Hovudside

Wall Isolasjon Ideer

by Walther

Wall Isolasjon Ideer

Vegg isolasjon brukes til å forbedre energieffektiviteten i et hjem. Det kan bidra til å holde oppvarmet eller avkjølt luft fra rømmer gjennom veggene, samtidig som blokkerer infiltrasjon av luft utenfra. Dette kan gjøre hjemmet mer komfortabelt for passasjerene og samtidig redusere energiforbruket. Når du velger isolasjon må man vurdere det isolerende vurdering av hver type materiale sammen med sin anbefalte søknaden.

Sammenligning Isolasjon


Den isolerende evne av ulike materialer i vurdert i henhold til R-verdi. R-verdien representerer den termiske motstand av et materiale med høyere verdier tilsvarer mer effektive isolatorer. Ifølge US Department of Energy, bør huseiere tilstrebe en R-verdi på mellom 15 og 21 i yttervegger avhengig av klimasone. Det er viktig å forstå at den angitte R-verdien av et materiale er kun gyldig dersom materialet blir brukt riktig. For eksempel vil tilsetning av for mye isolasjon i en liten plass redusere materialets evne til å isolere.

Typer veggisolasjon


Glassfiber batts er det mest brukte materiale for isolerende vegger. De er relativt billig og gir en R-verdi på mellom 3 og 4 per tomme av tykkelsen. Disse batts, eller tepper, er kuttet for å passe mellom veggreisverket og komme i møtt eller unfaced varianter. Stivt skum har omtrent det dobbelte av R-verdien av glassfiber og er også mindre sannsynlighet for å synke eller mislykkes over tid. Den er laget av ekstruderte polyuretan eller polystyren ark og er vanligvis dyrere enn batt isolasjon. Å installere isolasjon i eksisterende vegger, se etter spray skum applikasjoner. Dette materiale blir sprøytet inn i små hull i veggene. Det utvider seg sakte for å fylle hele plassen, gjør den en meget effektiv isolator så lite plass igjen for luftlekkasjer. Spray skum isolasjon har omtrent samme R-verdi som stivt skum.

Fordeler


Vegg isolasjon kan gi en rekke fordeler for huseiere. Det kan bidra til å redusere utkast og bedre komfort nivåer mens absorbere lyd for å redusere støynivået. Fordi mindre luft ut gjennom veggene, trenger oppvarming og kjøling systemer ikke må jobbe så hardt. Dette kan føre til lavere strømregninger samt reduserte energirelaterte utslipp. En mer effektiv varme- og kjølesystemer har også en tendens til å ha en lengre levetid og krever mindre vedlikehold.