Hovudside

Slik reparerer en Wood Door Jamb

by Walther

En tre dørstolpen, spesielt en utvendig en, får mye slitasje fra åpning og lukking av døren samt effektene av været. Over tid kan veden i døren svekkes til et punkt der det er behov for reparasjon. Hvis du har grunnleggende snekring ferdigheter, bør du være i stand til å gjøre døren jamb reparere selv, uten å fjerne hele dørkarmen.

Bruksanvisning


•  Lirk vekk den skadede delen av treet portstenderen med en meisel. Skrape bort all den råtne veden til rette for reparasjon for å vare. Råttent treverk føles svampete, mens intakt treverk er solid.

•  Mix tre filler produkt etter anvisningen på pakken. Påfør filler til de skadede områdene og jevn den ut med en sparkel. La tre filler til å tørke grundig. Værforhold, samt hvor mye du bruker diktere hvor lang tørketiden er.

•  Glatt overflaten av det tørkede tre fyllstoffer med en Surform verktøy eller tre rasp. Når du er ferdig, bør du ikke være i stand til å fortelle den virkelige tre fra filler. Alle kanter bør være enda samt jevn.

•  Påfør et strøk med primer til portstenderen reparasjon med en pensel. La den tørke.

•  Paint portstenderen med en pensel og la den første strøk tørke. Påfør et andre strøk. Når det er tørt prosjektet er fullført.

Tips og advarsler


  • Hvis du arbeider med en stor, dyp lapp på døren jamb, kan det være lurt å bruke tre filler i lag, slik at tid for hvert lag tørke helt. En eneste stor søknad kan skumme over, men tar lang tid å tørke til kjernen.