Hovudside

Fig Trees in the Rain Forest

by Walther

Fig Trees in the Rain Forest

Ett tusen typer fikentrær eksisterer, inkludert den felles spiselig fig, ifølge Blue Planet Biomes. Den Bjørkefiken, en vanlig potteplante, er i samme familie. The Strangler fig faktisk dreper andre trær.

Ficus Carica


Denne arten av fikentreet produserer felles spiselig fig. Den vokser i mange økosystemer, inkludert worldâ € ™ s mange regnskoger. Det er innfødt til Vest-Asia og har blitt introdusert til hager i tempererte og tropiske områder. Frukten gir mat til et bredt spekter av dyrelivet i regnskogene og andre områder der det vokser.

Bjørkefiken


Denne arten, også kalt den gråtende fig, er innfødt til India, Sør-Kina og andre asiatiske land som Malaysia. Det kan vokse så høyt som 100 meter. Den ikke produserer frukt når den er dyrket som en potteplante, men den lille røde frukter gir mat for dyr som frukt duer i sin regnskog habitat.

Strangler Fig


Dette fikentreet, også kjent som en banyan eller Ficus aurea, er innfødt til sørlige Florida og Vestindia. Den vokser fra 50 til 150 meter i regn skogøkosystemer. Det begynner livet som en epiphyte i andre trær og deretter vokser aggressivt. Når sine røtter når bakken under, blir strangler fig en voldsom konkurrent for vann og næringsstoffer, dets blader skygge verten og fiken slutt kveler sin vert, slik at bare et hult skall.