Hovudside

Azalea Vekst Cycle

by Walther

Azalea Vekst Cycle

Kjent for sine klynger av fargerike blomster, asalea er landskaps favoritter for mange gartnere. Mer enn 6000 varianter finnes, med varierende farger, bloom ganger og størrelser. Fra det tidspunkt de er plantet, asalea vokse 2 til 10 inches hvert år av anleggets levetid. Deres vekstsyklusen er fullført (og gjentatt) årlig - inkludert blad utvikling, blomstrende, danner knopper og slippe blader.

Planting


Etter spirende fra et frø til en frøplante, plantene nå passende planting størrelse i løpet av få måneder. Mens asalea kan plantes når som helst på året, er det optimale tidspunktet i løpet av høsten slik at plantene til å bli etablert og bosette seg i planting plassering før neste blomstringen sesongen. Forberede planting området ved å grave et hull som er omtrent like dyp som den beholder som du kjøpte anlegget i. Plante asalea i hullet, dekk med jord og vann grundig.

Leaf Formation


Evergreen og løvfellende varianter både utvikle nye blader i løpet av tidlig vår. Løvfellende planter, tidligere bare nakne greiner, sport nye blader. Blad størrelse i området fra 1/4-tommers til 6 inches, avhengig av variasjon. Løvfellende asalea tendens til å ha større blader enn eviggrønne varianter (som vanligvis ikke lenger enn to inches). Evergreen asalea utvikle blader i løpet av våren - de er tynnere og større enn bladene som blir stående på busk gjennom vinteren og vokser langs stilkene. Sommer bladene er mindre og tykkere og forbli på anlegget gjennom vinteren. Disse bladene forbli på azalea i flere år.

Blooming


Bloom Tiden varierer avhengig av variasjon av azalea og klimaet der er det vokst. Mange varianter blomstrer i april eller mai; noen blomst i begynnelsen av mars eller så sent som i juni til september. Planter sprekke med fargerike blomster som varierer i farge (igjen, alt avhengig av det mangfoldet av azalea som dyrkes). Blomst farger inkluderer varierende nyanser av hvit, rød, lilla, rosa, gul eller oransje. Noen blomster har mønstrede blomstrer; andre er bicolor (to farger i en blomst). Azalea blomster blomstre alt på samme tid, som varer ca to uker. Noen varianter blomstrer om våren og igjen i høst.

Bud Formation


Knoppene for neste års blomster danner to til fire måneder etter at anlegget er ferdig blomstringen. Dette er veldig viktig å huske på siden beskjæring etter fabrikkens knoppene begynner å danne vil fjerne knopper og hindre blomstring i neste sesong. Oppmuntre optimal knopp formasjon ved å følge en regelmessig vanning tidsplan i løpet av våren og sommeren (mangel på fuktighet forsinker knopp formasjon) og legge et nytt lag mulch til planting området hvert år.

Leaf Drop


I høst, løvfellende varianter droppe alle sine blader og sport nakne grener i hele resten av høsten og vinteren. Dette gjelder i de fleste klima, selv i varmt klima løvfellende asalea kan beholde noen blader gjennom vinteren. Evergreen varianter også slippe bladene - de faller bladene som vokser om våren, beholder sine sommer bladene gjennom hele vinteren.