Hovudside

Plante voksende soner

by Walther


Alt du planter i Nord-Amerika ligger i en klimasone. Det amerikanske Department of Agriculture deler kontinentet til unike voksende soner. Disse "hardførhet soner" tillater gartnere å velge planter som vokser godt i sine områder. Uten soner, ville du ikke vet om du kunne plante en banan treet i Denver eller petunia i Florida. Forstå sonesystemet er en nøkkel til å oppnå hagearbeid suksess.

Finne Zone


For å finne din hardførhet sone, kan du gå til USDA nettstedet og dobbeltklikk din posisjon på kartet. Siden vil zoome inn på det stedet og vise en mindre undergruppe av kartet. Finn ditt område på at delsett og merk sin farge. At fargen matcher en av fargene på "Gjennomsnittlig årlig minimumstemperatur" diagram som ligger ved siden av kartet. Finn din farge på det kartet, og legg merke til temperaturområde. For eksempel, hvis fargen du finner er oransje, tilsvarer den kaldeste sonen at 1. Minimum gjennomsnittstemperatur i denne sonen er negative 50 grader Fahrenheit.

Hjelp Zone Informasjon


Frø pakker og kataloger vise hardførhet sone områder for planter. Du kan også se hardførhet sone verdier i litteratur og på nettsteder som diskuterer hagearbeid og hagebruk. For eksempel kan en flerårig sin hardførhet utvalg vises som "soner 3-7." Dette betyr at anlegget vil overleve de kaldeste temperaturer i sone tre og de varmeste temperatur i sone syv. Når du vet at sonen og forstå hva verdiene betyr, kan du bruke denne informasjonen til å velge planter som trives i ditt område. .

Betraktninger


Været på ett sted er ikke alltid uniform. Høye bygninger, nærliggende innsjøer og andre topologiske egenskaper kan skape miniatyr miljøer som kalles mikroklima. Din høyde kan selv faktor i ligningen som bestemmer den faktiske temperaturen. Hvis du bor i et slikt område, kan minimum årlige temperaturer ikke samsvarer nøyaktig med de som er vist på kartet til hardførhet. Du kan også leve på grensen mellom to soner. I slike tilfeller kan temperaturen være et gjennomsnitt av temperaturen i de to tilstøtende soner. Veie disse faktorene når vi gjenn hardførhet sone verdier og velger planter.