Hovudside

Blomster som lukter Nice

by Walther

Blomster som lukter Nice

Duftende blomster kan være søt luktende, krydret duft eller gag-induserende. De fleste gartnere vil fine luktende blomster i sin landskapet eller i en hengende kurv på sin veranda. Når du plante en ny blomst, en du dona € ™ t har tidligere kjennskap til, sørg for at den er ment for din landscapeâ € ™ s jordtype, som er tilgjengelig sollys, og riktig US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone.

Sjokolade Daisy


Sjokolade daisy (Berlandiera lyrata) gjør faktisk lukter sjokolade, ifølge University of Texas Ladybird Johnson Wildflower Center. Den vokser 1 til 2 meter høy og er en flerårig. Grå-grønne blader holder duft, ikke de gule og rødbrun blomstene selv. Anlegget har også seedheads som ser ut som kopper. Blomster blomstre gul fra april til november. Plante en sjokolade tusenfryd i sol eller delvis skygge i fuktig jord. Forplante av frø som er samlet i slutten av våren / forsommeren.

Swamp Milkweed


Sump milkweed vokser 2 til 4 meter høy og er en flerårig. Blomster er rose-lilla eller dyp rosa og blomst i duftende klynger fra juni til oktober. Bladene er smale og lanse-formet. Plante en sump milkweed i sol eller delvis skygge og vått eller fuktig jord. Sommerfugler og fugler både flokk til sump milkweeds for sin nektar. Forplante av frø eller dele anlegget i løpet av våren.

Søt Alyssum


Søt alyssum vokser seks inches høy og er en duftende flerårig med en duft som "varm honning", ifølge online plante ressurs Floridata. Sine hvite, rosa eller lilla blomster er i klynger og lukter som honning. Bladene er smale og hårete. Plante en søt alyssum i lett jord med full sol eller delvis skygge. Forplante av frø. Supplerende vanning kan være nødvendig hvis det er for tørt.

Ginger Lily


Ingefær lilje er en raskt voksende og svært duftende staude som har lanse-lignende blader. Den vokser 3-7 meter høy. Blomstene er hvite og gi inntrykk av sommerfugler. Duften er lik som gardenias, ifølge Floridata. Frø er lyse rødt og i frøkapslene. Plante en ingefær lilje i delvis skygge til full sol i rikt jordsmonn. Forplante ved å grave anlegget når sovende, og kutte og nyplanting root stykker.