Hovudside

Slik installerer et elektrisk gjerde billig

by Walther

Elektrisk gjerde er tryggere, lengre levetid og mer dyre- og menneskevennlige enn noen annen gjerde type, ifølge Julius Ruechel i "Grass Fed Storfe:. Hvordan å produsere og markeds Natural Beef" Det er også enklere og raskere å sette opp enn et piggtrådgjerde, og du kan bygge den til en brøkdel av prisen.

Å installere et elektrisk gjerde billig, gjenbruke det eksisterende gjerdet infrastruktur og resirkulere eksisterende gjerdematerialer.

Eksisterende infrastruktur


Bruke eksisterende gjerdestolper for å spare penger på gjerder hvis du er fornøyd med måten din eiendom er delt. Unstring piggtråd gjerder ved å fjerne trådstripsene fester ledningen til T-innlegg eller ved å kutte eller trekke ut metalllandbruks stifter som sikker ledning til trestolper. Når ledningen er løs, kutte den ene enden av piggtråd og rulle den på en trådholder eller i en løs løkke. Fjerne tre lamellene eller skinner fra tre gjerder ved å trekke ut spiker eller skruer fra de horisontale boards. Resirkuler eller kast wire og boards.

Fjerne ekstra T-innlegg eller trestolper, slik at de er plassert omtrent 25 til 30 meter fra hverandre. Fordi du kan opprettholde bedre spenning på et elektrisk gjerde mot piggtråd, og fordi du kan kjøre lengre lengder av gjerdemateriale i forhold til tre gjerder, trenger du færre støtte innlegg, redusere dine gjerdekostnader. Bruk fjernet T-innlegg å erstatte råtnet trestolper eller å forlenge gjerdet.

For å spare penger på gjerder, anbefaler Ruechel plassere to ledninger på 18 og 36 inches. Klipp plast isolatorer på plass på metall T-innlegg på høyden du vil at gjerdet for å kjøre, eller bore hull i trestolper for keramiske isolatorer og skru dem inn.

Bruke 12,5-gauge eller tykkere elektrisk ledning for din gjerdet. Tykkere ledning kan koste mer i utgangspunktet, men det er kostnadseffektivt som det reduserer elektrisk motstand, redusere antall gjerde ladere du trenger.

Lading


Velg en Energizer som gir tilstrekkelig strøm til gjerdet. Ruechel anbefaler å beregne 1 joule for hver 6 miles av gjerdet. Ikke spare penger ved å kjøpe en mindre kraftig gjerdeapparat; gjerdet vil ikke gi den nødvendige sjokk å holde husdyr inneholdt.

Plasser apparat i nærheten av en eksisterende elektrisk kilde for å eliminere kostnadene ved å installere en elektrisk linje for gjerdet. Kjør en isolert elektrisk ledning fra en brønn pumpe eller låve strømforsyningen til Energizer. Bruk en jordingsstang for hver 2 joule av gjerde styrke. For å spare penger på gjerder, gjenbruk kobber eller aluminium materialer, men test for å sikre begrenset ledningsevne tap gjennom stengene.

Kjør isolert elektrisk ledning fra Energizer til gjerdet, og fra Energizer til jording stenger. Pakk alle kabeltilkoblinger tett for å sikre god overføring av elektrisitet og begrenset volt drop. Jo bedre koblinger, jo færre gjerdeapparater du trenger.

Aldri prøve å spare penger på gjerder ved å kombinere elektriske og piggtråd gjerder over samme gjerdet. Dyr kan bli fanget mellom de to, skader seg selv og skade gjerdet når de prøver å rømme.